AIK upp i serieledning efter storseger
Publicerad: 2019-01-30
herr
AIK vann med hela 7–1 på bortaplan mot Pantern och går upp i ensam serieledning.

Formstarka AIK inledde matchen piggt och kaptenen Christian Sandberg gav laget en smakstart. Sandberg transporterade själv pucken in i offensiv zon på högerkanten och hittade en lucka vid Tim Hullstrands stötsida.

Kort efteråt fick gästerna chansen i powerplay och det ringde omgående. AIK överbelastade ena kanten och fick över Panternförsvaret, vilket gav Daniel Muzito Bagenda yta - som han utnyttjade.

Pantern lät sig dock inte nedslås utan fortsatte enligt gameplan. Något som resulterade i en reduceringspuck i den andra perioden. Det behövdes dock videogranskas men domaren ansåg inte att det förekom någon sparkrörelse och Calle Åsell kunde glatt jubla åt sitt första mål för säsongen.

Målet till trots var det gästerna som styrde det mesta av spelet och vissa anfall kunde liknas vid powerplay där Pantern ställde upp med en box framför Hullstrand i målet. Samtidigt som AIK metodiskt kunde spela sig runt för att hitta bästa möjliga ytor. Det eftersöktes dock ett snabbare pucktempo än det som förekom bland AIK-spelarna för att kunna luckra upp det tighta försvaret.

Hemmalaget var samtidigt inte ofarliga utan när tillfälle gavs ställde man om och var rappa i sina anfallsförsök.

Trots spelövertaget var det jämnt på resultattavlan, vilket gjorde starten av den tredje perioden än så viktigare. Daniel Muzito Bagenda kunde med sitt andra mål för kvällen ge AIK lite andrum när han rakade in en retur till 3–1.

Därefter föll Pantern ihop som ett korthus. AIK vann den tredje perioden med 5–0 och totalt med 7-1. Utöver Muzito Bagenda noterades även Christian Sandberg och Jesper Frödén för två mål i matchen. I och med kvällens övriga resultat gick AIK upp i ensam serieledning.

Nästa hemmamatch är nu på lördag. Matchen är vald till säsongens Gratismatch och det återstår färre än 300 biljetter. Förboka biljetter för 25kr här ››