Erik Källgren: "Det gäller att ta chansen när man väl får spela"

16 januari 2018 16:00

AIK:s unga målvakt Erik Källgren om formen - laget - målvaktskonkurrensen.


AIK:s målvakt Erik Källgren var starkt bidragande till att laget fick med sig alla tre poängen borta mot Leksand. Han var nöjd över sin insats och passar på att hylla de tillresta bortafansen.

– Det kändes som en av mina bättre insatser den här säsongen. Det var mycket att göra, bra tryck på läktaren, det var jättekul match att spela och framförallt att vi lyckades vinna. En bra krigarinsats av alla och en moralhöjande seger.

På målvaktspositionen har AIK växeldragit denna säsong. Erik har stått 17 matcher och Linus Lundin är uppe i 18 stycken. På frågan om hur självförtroendet påverkas i och med att man skiftar målvakt som man gör, så är Erik Källgren tillfreds med situationen.

– Vi har växeldragit hela säsongen, det funkar bra för oss. Det gäller att ta chansen när man väl får spela, och träna hårt när man inte gör det, det har funkat bra hittills.

Nio matcher i rad med poäng för AIK:s del bygger såklart självförtroende i truppen och segern mot serieledande Leksand är ytterligare ett kvitto på att AIK är inne i en bra period just nu.

– Vi har en bra känsla i gruppen, vi har gjort det som krävts för att vinna de senaste matcherna. Alla kämpar för att göra sitt yttersta varje match. Vi har stort självförtroende just nu så det är självklart att det är bidragande.

Erik Källgren är dock inte helt nöjd med sin säsong hittills, säsongen har varit upp och ner men han känner att det finns mycket kvar att ge

– Säsongen har varit upp och ner för min egen del. Jag är inte jättenöjd vad jag har presterat hittills. Jag hoppas kunna höja mitt spel ännu mer, och verkligen toppa formen nu till slutet av serien.

Vilken typ av matchbild föredrar du? En match där du har mycket att göra, eller en lugnare match med mindre att göra?

– Jag ser gärna att jag har mycket att göra. Det är roligt att vara en stor del av matchen.

Imorgon (onsdag) ställs AIK mot formstarka Björklöven hemma på hovet. En match som med stor sannolikhet kommer bli tuff och tight, i alla fall om man får tro honom själv.

– Det kommer vara som alla andra matcher den här serien, tufft och tight är min gissning, det gäller att vi kommer ut och är redo från start. Visa att det är vår hemmaplan.

Nyttja dina bonuspoäng i DE33

Lojalitetsprogrammet ger dig som biljettköpare till AIK Hockeys hemammatcher olika typer av förmåner. Dessa förmåner tas ut genom ett poängssystem som baseras på antalet gånger du köpt en biljett till AIK Hockeys hemammatcher under årets säsong via internet.
Registrera dig nu och nyttja dina bonuspoäng ››