AIK TEAM 08 segrare av Nordic Youth Trophy

9 januari 2019 13:25

AIK TEAM 08 vann i helgen den anrika cupen Nordic Youth Trophy 2019 i Karlskoga. Av 36 deltagande lag slutade de etta, med bara två (!) insläppta mål.


Trots turneringenssegern inleddes helgen skakigt. Matcherna mot Holmen och Bik Karlskoga på fredagskvällen slutade i svartgula segrar men laget hade mer att visa.

Efter två ytterligare segrar i gruppspelet väntade gruppfinal mot Värnamo. Föräldrarna på läktaren må ha varit nervösa men spelarna på isen hade nerver av stål. I en fartfylld match, med bra spel från båda lagen, tog AIK ledningen och utökade till 2–0 som ett resultat av bra försvarsspel och fint passningsspel.

Efter att ha besegrat Hammarö HC i kvartsfinalen väntade Hamstad Hammers i semifinalen. Efter en mållös förstaperiod kunde AIK koppla greppet efter två mål och segern innebar att de var i final.

I finalen väntade Täby. Lagen känner varandra väl efter att ha spelat många träningsmatcher mot varandra. Täby är ett kontringsskickligt lag med otrolig kämparglöd och är ständigt på hugget. Men denna gång var AIK strået vassare med högre energi och bra back- och passningsspel. Med Jimi i målet, som gjorde en fin turnering och utsågs till turneringens målvakt, räddade flera farliga målchanser i finalen.

När slutsignalen ljöd stod det 7-0 till AIK och killarna fick lyfta den stora pokalen och fira sitt välförtjänta guld.

Utöver det fina spel på isen lovordades även killarna och ledarna i laget för deras sätt att uppföra sig. Både på och utanför isen.

AIK Hockey vill rikta ett stort grattis till AIK TEAM 08.

Länk till pokalutdelning ››