Nedsläpp: "Inte fortare i SHL, men man straffas hårdare för sina misstag"

19 mars 2016 12:36

Grundserien är avklarad, den allsvenska finalen likaså. Av den innevarande säsongen återstår nu endast en sista matchserie. I kväll inleder AIK SHL-kvalet på bortaplan mot Karlskrona.


Mer än en vecka har passerat sedan AIK:s senaste match – den rafflande suddensegern mot Tingsryd hemma på Hovet. Roger Melins manskap har använt den matchlediga tiden till att varva träning med vila inför SHL-kvalet som tar sin början nu på lördagskvällen. För motståndet står som bekant Karlskrona och Robin Kovács, som avgjorde finalserien mot Tingsryd, är förväntansfull inför det första kvalmötet.
– Det ska bli kul att spela igen och intressant att se hur vi står oss. Så här på förhand är det förstås mycket som är ovisst både för oss och Karlskrona i och med att vi inte har mötts tidigare under säsongen. Men det vi vet är att de kommer till spel med sju raka förluster och vi med en positiv trend från serien mot Tingsryd. Det känns som att vi är inne i det lite mer och självklart hoppas att det är en fördel.

Kvalserien mot Karlskrona blir inte första gången som Robin Kovács ställs mot SHL-motstånd den här säsongen. I november spelade han fyra matcher för Rögle och fick då kanske en försmak av vad som komma skall under kvalet.
– Jag tyckte inte att det var någon större skillnad på tempot mellan serierna. Det gick inte fortare i SHL, men däremot straffas man hårdare för sina misstag. Därför gäller det att vi är väldigt noggranna i kväll och i matcherna framöver. Vi måste lita på vårt eget spel, men se till att vara noga med allt vi gör.