AIK föll i tät tillställning
Publicerad: 2018-02-23

Trots en fin start på matchen med en tidning ledning genom Christian Sandberg kunde hemmalaget Karlskoga vända i den andra perioden och vann med 2–1.

Gästande AIK startade matchen mot Karlskoga bra och skapade inledningsvis ett par halvchanser. Det skulle heller inte dröja länge förrän Gnaget tog ledningen genom Christian Sandberg. Troligen ett av hans enklare mål i karriären då lagkaptenen bara hade att lägga in pucken i mål efter att Deilert hittat #21 – samtidigt som Karlskogas målvakt, Emil Jidskog, hamnat fel i situationen.

Linus Lundin i AIK:s kasse fick en behaglig start på matchen och testades inte nämnvärt i den första perioden.
Desto mer fick både han och försvaret att göra i den andra perioden resten av matchen.

Hemmalaget kom in i matchen mycket tack vare spel i numerärt överläge men Gangets försvar var tätt. Gästerna fick därefter lite andrum när de vitklädda AIK-spelarna för kvällen fick sin chans i powerplay. Men istället för att dryga ut ledningen kunde Karlskoga kvittera genom Fredrik Höggren som rundade kassen och hittade en lucka mellan stolpen och Linus Lundins benskydd.

Det blev desto grinigare på isen ju längre matchen led. Något som verkade passa hemmalaget bäst som även tog ledningen med dryga minuten kvar av den andra perioden.

Väl i ledning var Karlskoga skickliga med att spela av perioden. AIK hade svårt att komma till några farliga chanser och mäktade bara med tre skott på mål.

Laget tog ut Linus Lundin i slutet på perioden men Gnaget lyckades dessvärre inte få in en kvitteringspuck.

Nästa match är nu på tisdag – hemma mot Leksands IF.
Det är en viktig match som kan avgöra vilket lag som får spela i den HockeyAllsvenska finalen. Ett möte som betyder mycket – vilket även visar på biljettförsäljningen då redan 6300 biljetter är sålda till klassikermötet.