Matchuppdatering - J20 och J18
Publicerad: 2018-01-16

Norrlandsturnén för J20-laget slutade med att man fick vända hem till Stockholm med 0p – J18 inledde starkt med en 14(!)-0 seger, men avslutade med en förlust.

J20

Modo Hockey - AIK 4–3 (2-1, 0-0, 2-2)

AIK inledde helgens Norrlandsturné borta mot Modo. Underläge direkt efter bara ett par minuter, och en tung start för Gnaget. Kvitteringen kunde dock komma efter halva perioden spelad, och AIK var med i matchen igen. Perioden avslutades på ett likadant som den startade, Modo lyckades sätta dit ledningsmålet strax före första pausvilan.

En andra period som blev mållös och där det inte fanns mycket att rapportera om. Vi skulle få vänta till tredje perioden innan det tog fart på riktigt.

Tredje perioden hann knappt starta innan AIK kunde kvittera, en kvittering som inte blev långvarig. 11(!) sekunder efteråt kunde Modo återta ledning, och gästerna var återigen i underläge. En ledning för hemmalaget som kunde utökas till 4–2 knappa 10 minuter senare. AIK kom inte närmre än ett reduceringsmål till 4–3, vilket också blev slutresultatet.

Lagets assisterande tränare, Emil Alengård kommenterar:

- Vi visste om på förhand att Modo är ett lag som gillar att spela puck, och att de är väldigt skickliga på det när de får tid. Vi ville åka mycket skridskor och på så sätt störa de. Vi gjorde det från och till, men vi var väldigt inkonsekventa med det. Tillsammans med några individuella misstag som de tog till vara på. Vi hade våra lägen att göra mål på i matchen, men tyvärr var vi inte tillräckligt hänsynslösa i våra avslut.

Timrå IK - AIK 3–0 (1-0, 1-0, 1-0)

Dagen därpå stod Timrå för motståndet, och ännu en gång släppte AIK in ett tidigt mål i matchen. Ledningen för Timrå höll sig till paus, en ledning som sen kunde utökas till 2-0 i mitten av andra perioden. Även ett tredje mål kom för hemmalaget, vilket också blev matchens sista mål. AIK blev nollat och en tung hemresa väntade för gästerna.

- Det var inte alls en bra match utav oss, vi spelade för oss själva. Det handlar om att komma ihop som ett lag och hålla sig till de riktlinjer vi satt upp för att vara konsekventa, och i och med det kunna vinna matcher och ta poäng.  Det saknades tyvärr mot Timrå. Nu är det dags att börja plocka poäng efter fyra inledande förluster.

J18

AIK – Vallentuna BK 14–0 (6-0, 2-0, 6-0)

AIK fick en drömstart mot Vallentuna och kunde ta en 2-0 leding inom loppet periodens första 5 minuter. En ledning som blev till 6-0 strax före pausvilan, efter bl.a. tre stycken powerplay mål. En andra period som blev något målfattigare, men där det var AIK som stod för de mål som gjordes. Inför sista perioden hade AIK en betryggande 8-0 ledning. Målproduktionen höll i sig i sista perioden och Filip Löfdahl kunde sätta dit sitt tredje mål för dagen, och lagets 14–0 mål, vilket också blev det sista för dagen.

Lagets huvudtränare, Mattias Persson-Ulvegård kommenterar:

- Vi gjorde en riktigt bra match, lät inte Vallentuna spela pucken konstruktivt framåt i banan. Samtidigt som vi fick medvind tidigt, gjorde ett par mål och kände att det mesta stämde. Självklart sulle vi inte slå av på tempot vid 6-0, snarare försöka behålla pucken ännu mer inom laget och fortsätta försöka producera. Vara noggrannare i arbetet att ta tillbaka pucken direkt.

IFK Täby HC - AIK 5–3 (1-0, 0-2 4-1)

En tuffare match väntade AIK, borta mot Täby på söndagen. Första perioden innehöll ett mål, och det var hemmalaget som kunde göra matchens första mål. Andra perioden blev roligare ur Gnagets synvinkel, då man först kunde kvittera tidigt in i period nummer två, och sen skjuta in ledningsmålet vilket innebar 2–1 ledning för gästerna. Täby kom ut starkt i tredje period och mäktade med 4 mål. I slutet av matchen, vid 4–3 underläge för AIK, tog man ut målvakten, en chansning som inte gick hem och 5-3 kunde fastställas i öppen bur.

- Egentligen raka motsatsen till matchen i torsdags. Vi spelade oengagerat i första perioden och förlorade med 1-0. Till andra perioden bestämde vi oss för att börja arbeta hårdare och bli mer noggranna, vilket resulterade i att vi vann andra perioden med 2-0. Tredje perioden gick inte som vi ville, fick några domslut mot oss och fokuserade på fel saker. Täby tog chanserna de fick och gjorde det bra. De spelade med mer energi och mer uppoffrande än vad vi gjorde.