Nedsläpp: "Publiken kan bli avgörande"

21 mars 2016 10:52

110 minuter och 55 sekunder. Det dröjde till den sjätte perioden innan avgörandet kom i det första SHL-kvalmötet mellan Karlskrona och AIK. Hur lång tid som krävs nu under måndagen på Hovet återstår att se, men att det är ett optimistiskt hemmalag som kommer till spel står klart redan på förhand.


– Efter lördagens match känner vi definitivt att vi kan slå dem. Vi kunde lika gärna ha vunnit den matchen och alla är väldigt positiva inför i kväll och mötena framöver, säger AIK-forwarden Jonas Almtorp, som vill se sitt lag inleda kvällens match bättre än lördagens.
– Vi hade inte spelat på länge och jag tror att det var därför vi startade alldeles för avvaktande. Men det släppte efter ett tag och i kväll hoppas jag att vi kommer ut hårdare och mer aggressivt. Vi måste våga spela ut och vara kreativa, men samtidigt göra bra avvägningar bakåt. Våga, men inte för mycket, kan man säga.

I den allsvenska finalserien mot Tingsryd vann AIK samtliga matcher på Hovet och Jonas Almtorp tror att hemmaplan blir en stor fördel för laget även under kvalet mot Karlskrona.
– Publiken kan absolut bli avgörande i kväll och i hemmamatcherna framöver. Vi såg mot Tingsryd hur starka vi är på Hovet och jag tror att det kommer att betyda minst lika mycket den här rundan också.