Ett nyladdat AIK jämnade ut matchserien
Publicerad: 2012-04-01

Det var bäddat för en riktig AIK-dag då AIK:s fotbollsherrar hade säsongspremiär på Råsunda och AIK:s hockeyherrar spelade den fjärde semifinalen på Hovet. Efter två raka förluster mot Skellefteå, visade AIK under söndagseftermiddagen att dom inte skulle ge sig så lätt. Dick Tärnström, Johannes Salmonsson, Kent Mcdonell, Robert Rosén och Daniel Rudslätt stod för målen när AIK vann med 5-3 och jämnade ut matchserien till 2-2.

AIK inledde starkt i första perioden och det syntes att spelarna hade fått en nytändning. Det var inte heller något snack om att hårdare spel var ett av ämnena som tagits upp inom laget. Plexiglaset skakade så fort spelarna möttes ute på isen. AIK:s lagkapten, som gjorde comeback efter att ha missat fredagens match, gjorde första målet för kvällen. Pierre-Edouard Bellemare åkte ut för en tripping och efter ett riktigt bra powerplay-spel från hemmalagets sida, så kunde Dick Tärnström skjuta in 1-0 från backposition. Knappt 30 sekunder senare ökade Johannes Salmonsson på AIK:s ledning till 2-0 då Skellefteå blev totalt bortspelade i målsituationen. Efter 7:12 reducerade Oscar Möller för bortalagets räkning. Pucken tog på en AIK-spelare och studsade rakt i famnen på Möller, som lätt kunde peta in den då Viktor Fasth inte alls var beredd. Bägge lagen fortsatte att skapa chanser, men målvakterna höll en hög nivå och höll tätt tills periodvilan var framme.

I andra perioden kändes hemmalaget en aning avslaget och energin verkade inte finnas där. Efter 5:17 gjorde Kent McDonell mål i en rörig situation framför Joacim Ericsson i Skellefteå-kassen. På mindre än fem minuter lyckades bortalaget både reducera och sedan kvittera. Bud Holloway stod för kvitteringspucken som tog under armen på Viktor Fasth.

I inledningen av tredje perioden såg det ut som att Skellefteå skulle ta ledningen i matchen. Pucken gick in bakom Fasth och studsade någon centimeter från mållinjen, men tackvare ett bra försvar fick AIK bort pucken innan den gick i mål. I fortsättningen var det AIK som var de puckförande laget, och ett flertal målchanser skapades. Efter periodens powerbreak åkte Skellefteås Jimmie Ericsson ut och Robert Rosén tog iskallt det hela i egna händer och gav AIK ledningen till de fullsatta Hovets stora glädje. Bortalaget plockade på sig ytterligare en utvisning i slutminuterna och Daniel Rudslätt punkterade då matchen med sitt 5-3 mål.