Daniel Muzito Bagenda show
Publicerad: 2019-01-25
Herr
AIK vann seriefinalen på Hovet med 5–4 efter att Daniel Muzito Bagenda avgjort med knappa minuten kvar.

Matchen inledde i ett rasande tempo och det var hemmalaget AIK som tog tag i taktpinnen. Gästande Oskarshamn fick till en början mest slå ifrån och tyvärr för bortalaget hamnade en puck upp på läktaren - vilket renderade i powerplay. Ett numerärt överläge som AIK tog tillvara på.

Alexander Deilert är i bra form för tillfället och prickade in sin åttonde poäng på sex matcher när han gav AIK ledningen efter att han prickat krysset. Stort jubel bröt ut på Hovet och det syntes att spelarna växte med publiken på läktaren.

Tempot fortsatte vara högt och det var en ytterst sevärd match att beskåda. Båda lagen gav allt i kvällens seriefinal och tillät inte motståndarna några större ytor med puck.

Spelet i numerärt överläge var något som hemmalaget bemästarade och 2–0 kom även det med en man mer på isen. Men likt spelet på isen var det även jämt på resultattavlan. Gästerna lyckades komma tillbaka i matchen och det var 3-3 inför den tredje perioden.

Matchen hade det mesta och det fortsatte i den tredje perioden - där Daniel Muzito Bagenda fick en huvudroll.

Gästerna tog dock först ledningen men därefter steg #19 in i handlingarna. Garry Nunn serverade honom först med en smörpass. Därefter, med knappa minuten kvar, kunde Muzito Bagenda avgöra, fri med Adam Åhman.

Segern innebär att AIK endast är två poäng efter Oskarshamn. Nästa hemmamatch är lördag 2 februari. Matchen är utvald till säsongens Gratismatch och redan nu är det över 6000 biljetter bokade.Säkra din plats innan det är för sent ››