Highlights AIK-Karlskrona 2-1

22 mars 2016 07:00

AIK kvitterade matchserien mot Karlskrona till 1-1 efter att ha vunnit den andra matchen med 2-1 på Hovet.


Den första kvalmatchen mellan Karlskrona blev en rysade som avgjordes först i sudden death sedan Slava Trukhno avgjort för KHK. Även andra mötet bjöd på dramatik, men till slut kunde AIK vinna med 2-1 och därmed utjämna matchserien till 1-1.

– Detta var en av de roligaste matcherna i mitt liv, vi gasade från start och det var otrolig stämning på Hovet, sa AIK-forwarden och målskytten Marcus Jonsson till TV12.

AIK, som varit starka hemma på Hovet hela säsongen, tog tag i taktpinnen tidigt och vann skotten med 27-9 i de två första perioderna och spelade då också till sig en 2-0-ledning.

"Bästa vi presterat i år"

Michael Lindqvist forcerade in en retur i powerplay fram till 1-0 och sedan sköt Marcus Jonsson fart och knäppte iväg ett rappt skott från kanten fram till 2-0. Båda målen kom i andra perioden.

– Vi ville väldigt mycket från start och var mentalt med hela vägen. De två första perioderna var grymt bra, kanske bland det bästa vi presterat den här säsongen, konstaterade AIK-tränaren Roger Melin.

Karlskrona lyfte upp spelet i sista perioden och fick in en reducering genom Alexander Bergström med sju och en halv minut kvar. Gästerna hade också bud på kvittering, men AIK höll undan.

AIK-keepern Robin Rahm, som fick hoppa in i match ett efter att Gustaf Lindvall brutit och som fick chansen från start nu, gjorde en stark insats och motade 17 av 18 skott, varav nio avslut i sista perioden.

– Det blev lite passivt i tredje och de skapade en hel del chanser. Jag vet inte om vi blev lite fega. Men alltid roligt att vinna, sa Melin.

Matchstatistik: AIK-Karlskrona 2-1

Text: Jonas Gustavsson