Tuff start på helgen avslutades på topp
Publicerad: 2020-10-25
dam
Det blev en tung fredagskväll för AIK som sedan ryckte upp sig inför helgens andra match mot Leksand där man säkrade tre poäng.

Helgen startade med en tung förlust mot tabellettan Brynäs. AIK gjorde en godkänd första period men i de två sista perioderna var det helt och hållet Brynäs.

Brynäs, som är ett offensivt skickligt lag, tog vara på alla tillfällen som AIK bjöd på. När slutsignalen ljöd hade Brynäs gjort 8 mål, mot AIK:s 1 som gjordes av Erica Udén Johansson.

På lördagkvällen väntade helgens andra match och AIK besökte Leksand i Tegera Arena. En match som man studsade tillbaka i på ett starkt sätt, trots förlusten dagen innan.

Laget tog ansvar och kontrollerade matchen från att pucken släpptes i den första perioden. AIK visade mycket energi och framförallt hjärta i matchen, och gav en uppvisning av hur laget vill spela.

Slutresultatet skrevs 2-4, och AIK:s mål gjordes av Erica Udén Johansson (x2), Vendula Pribylova och Lisa Johansson.

Härnäst väntar bortamatch mot SDE på fredag 30/10, innan AIK går in i ett uppehåll fram till den 13/11.