AIK J20 till semifinal!

22 mars 2016 13:17

AIK:s J20 har tagit sig till semifinal i Junior-SM efter att ha vunnit över Frölunda med 2-0 i matcher. Nu väntar Djurgårdens IF i semifinalen som spelas under finalhelgen i Nyköping.


AIK som kom på en åttonde plats i topp-10-serien tog sig till kvartsfinalen genom att slå Modo med 2-0 i matcher i åttondelen. Frölunda som kom etta i samma serie mötte Karlskrona och vann också efter 2-0 i matcher. Som seriesegrare fick Frölunda förmånen att välja sin motståndare i kvarten och göteborgarna valde AIK - Och återigen skulle det visa sig att det var dumt att välja Gnaget.

AIK vann det första kvartsfinalmötet med 5-4 (e. straffar) och följde upp hemmavinsten med att bortaslå Frölunda med 10-3 (!) efter en rejäl islossning i andra perioden där de svartgula juniorerna gjorde sju av sina mål. En stark insats som tog laget till semifinal.

Derby i semifinalen
I helgen startar finalhelgen där hela JSM ska avgöras och AIK kommer att få möta Djurgårdens IF i semifinalen som spelas på söndag (påskdagen) kl. 15:30 i Nyköping. Semifinalen avgörs i en match och vinnaren får spela final kl. 14:30 dagen efter. Match om tredje pris spelas kl. 11:00 samma dag.

Mer information om finalhelgen finner du här.

I det andra semifinalmötet ställs Skellefteå mot Rögle.