Henrions två mål räckte inte
Publicerad: 2020-01-10
herr
AIK fick se sig besegrat under fredagskvällens bortamatch mot Mora.

Efter en jämn inledning på matchen tog Mora över händelseförloppet och tog även rättvist ledningen. Skottstatistiken efter den första perioden var 17-7 vilket även var talande hur matchbilden såg ut. Hemmalaget hade bud på fler mål men Mika Järvinen räddade bland annat ett 2-mot-0-läge, vilket gjorde att AIK var kvar i matchen.

Men 2–0 skulle komma och det i inledningen av den andra perioden. Ett mål som grinade AIK oturligt i ansiktet då det nämligen var en vitklädd spelare som var sist på pucken innan den passerade mållinjen. Mora styrde spelet men AIK stack upp i ett anfall där pucken till slut hamnade framför John Henrions klubba som lyckades reducera.

Ett mål som tycktes väcka gästerna men slarv från AIK:s sida där man, istället för att dra ut pucken ur egen zon, träffade en Mora-spelare gjorde att differensen mellan laget åter var två mål. Mattias Nörestebö tackade nämligen för bjudningen och utökade till 3-1. Surt för gästerna som annars verkade vara på gång efter reduceringsmålet och bland annat tvingat fram en timeout av Mora minuterna tidigare.

Det var tyvärr inte heller kvällens enda generösa agerande från försvaret. Kort efter att John Henrion reducerat ytterligare en gång, denna gång till 2–4 kom nästa bjudning och Mora var tillbaka i en tremålsledning, vilket även blev slutresultatet.