AIK Hockey Dam hämtade hem tre poäng

11 januari 2018 20:00

AIK gästade Brynäs på onsdagskvällen och bärgade hem tre poäng. Nu väntar samma motstånd igen, och ett 20-års jubileum!


AIK kom till matchen mot Brynäs med endast 12 utespelare, vilket berodde på skador och sjukdomar. En mållös första period, som inte innehöll något nämnvärt. Lagen fortsatte på samma linje, det blev inte många förändringar rent spelmässigt under andra perioden. Assisterande tränare, Lisa Hedengren, om de två första perioderna:

– Inte så underhållande. Ganska seg och uddlös match. Det var varken bra eller dåligt, det hände inte så mycket. Lite hafsigt spel. Vi fick inte kontroll på matchen som vi ville även fast vi var det lag som hade mest puck. Vi var inte helt nöjda efter två perioder

I tredje perioden kunde AIK till slut få hål på hemmalaget, genom Sara Hjalmarsson. Ledningen höll sig och i slutminuterna kunde Lisa Johansson fastställa slutresultatet 0-2, och 3 sköna poäng kunde hämtas hem till huvudstaden.

– Inför tredje tog vi ett snack, att det är framåt som gäller. Vi skulle komma härifrån med tre poäng. Så det måste hända mer framåt, vi måste spela striktare. Vi kom ut i tredje, starten var inte alls bra, vi tog en tidig timeout efter 4–5 min. Efter det blev det bättre, vi lyckades flytta upp spelet. Sen är det jätteskönt, och framförallt lättnad, när Sara Hjalmarsson går in och hänger första kassen. Sen får vi in 2–0, ett jättefint mål.

En viktig seger för svartgult, med tanke på att Brynäs ligger ett par placeringar bakom i tabellen. 2 viktiga matcher återstår i veckan, varav 1 mot Brynäs, igen, och en match mot Leksand. Leksand som endast är en enstaka poäng bakom AIK i tabellen.

– Denna vecka har vi Brynäs två gånger om, och Leksand en gång. De lagen som vi har runt oss i tabellen, alla poäng mot dem är väldigt viktiga. Senast vi mötte Brynäs var premiärmatchen, då förlorade vi mot dem. Vi ska gå med pluspoäng mot Brynäs och Leksand, det är vårt mål. Just nu har vi lika mot Brynäs och underläge mot Leksand.

Vad tar ni med er från gårdagens match, för att återigen säkra 3 poäng mot Brynäs?

– Vi tycker att vi slängde iväg lite väl många puckar sist. Vi är ett mer puckskickligt lag än vad vi visade upp igår. Det är något vi får ta med oss. Våga hitta blad, och inte bli så stressade i vissa situationer. Våga kliva framåt och bli mer obekväma. Det var länge sen vi spelade match, det var skönt att få den här matchen igår, och att vi fick med oss alla 3 poängen. Jag tror och hoppas att det kommer se bättre ut spelmässigt på lördag, det är smågrejer vi behöver justera.

20-års jubileum på lördag! Hur är känslan inför det?

– Det ska bli kul, skönt att spela hemma igen. Kul att det blir en grej runt matchen, och förhoppningsvis lite folk. Det är ett stort år för oss, det är inte många klubbar som funnits i 20 år.