Jared Cipparone: ”En häftig matchserie”

17 februari 2020 12:14
dam

På onsdag inleds SDHL:s slutspel. AIK slutade 5:a i grundserien och ställs därför mot Djurgården i kvartsfinalen. – Det kommer bli tighta matcher där spelet böljar fram och tillbaka. En häftig matchserie att vänta, säger lagets tränare Jared Cipparone.


Grundserien avslutades i lördags. För AIK:s del blev den sista matchen en målglad tillställning mot Brynäs där hemmalaget till slut vann med 7-5.

– Det var inte mycket i det defensiva spelet som fungerade. Vi hade en tuff start på matchen men vi visade upp en stark moral och kom alltid tillbaka och det var jämt ända fram till slutsignalen, berättar Jared Cipparone.

Att den sista matchen slutade i ett målkalas oroar dock inte Jared inför slutspelet.

– Matchen betydde inte så mycket för vår del och vi gjorde en del defensiva misstag men vi visade samtidigt upp en fin moral. Det blev även uppenbart för tjejerna att man straffas direkt ifall man bjuder på dessa typer av misstag, säger Jared och sammanfattar lagets grundserie:

– Vi inledde bra och gick därefter igenom, något alla lag gör under säsongen, en tuffare period mellan december och januari. Men den största skillnaden jämfört med fjolåret är att vi hittat en väg tillbaka och lyckats vinna tighta matcher.

”Vi är förberedda”

Just karaktären är något Jared trycker på när han ska beskriva sitt lag.

– Att vi, även fast vi kanske inte alltid spelat den bästa hockeyn, tagit poäng och vunnit flera tighta matcher visar på en klar förbättring av karaktären i laget som kommer vara viktig i slutspelet.

Den första kvartsfinalen mot Djurgården spelas nu på onsdag, hemma på Ritorp. Kvartsfinalserien spelas i bäst av tre matcher och avslutas med eventuellt två bortamatcher på Hovet.

– Även fast vi förlorade i lördags har vi satt i en ytterligare växel i vårt spel sedan landslagsuppehållet. Vi har spelat bra och är väl förberedda inför kvartsfinalserien.

Det var länge oklart vilket lag ifall det var Brynäs eller Djurgården som skulle stå för motståndet i kvartsfinalserien men Jared menar på att laget var förberedd, oavsett vilket motstånd som hade stått på den andra sidan.

– Vi känner att vi var förberedda på de olika scenariona. Vi har samlat material om varje lag under säsongen och Djurgården har visserligen bytt tränare vilket har det har ändrat deras spel men vi har spelat mot dem och vet deras styrkor och svagheter.

Under lagens fyra möten under säsongen har samtliga matcher slutat i bortavinster. Tillfälligheter enligt Jared Cipparone snarare än något annat.

- Alla fyra matcher har varit jämna och det går inte att peka på något specifikt utan det har varit tillfälligheter som gjort att ena laget har vunnit snarare än det andra, säger Jared som är nöjd att få inleda kvartsfinalserien hemma:

– Första matchen är viktig, speciellt då denna serie avgörs i bäst av tre. Att spela på hemmaplan har sina fördelar; man är mer bekväm, man har sina rutiner och vi vet att vi är starka på Ritorp i år, vilket ger oss självförtroende.

Första kvartsfinalen spelas nu på onsdag, klockan 19.00, på Ritorp.

Biljetter till matchen köper du på plats.