Nedsläpp: "Vi får inte bjuda på någonting"

23 mars 2016 15:29

Med en uddamålsseger på Hovet i måndags utjämnade AIK matchserien mot Karlskrona. I kväll väntar den tredje ronden nere i Blekinge och Gnagets matchplan är tydlig – att fortsätta på den inslagna vägen.


– Vi ska försöka spela samma spel som vi gjorde senast. Nu har vi en seger i ryggen och känner oss förberedda och i bra form, säger AIK:s sportchef Anders Gozzi.

Lördagens sex perioder tycktes inte sitta i benen på hemmaspelarna på Hovet i måndags. AIK tog omgående initiativet, bjöd Johan Holmqvist på en smärre skottkanonad och vann till slut matchen med 2–1. Särskilt nöjd var sportchef Gozzi med lagets fart och intensitet.
– Alla spelare svarade för ett aggressivt spel, både när det gällde närkamper och skridskoåkning. Vi jobbade extremt hårt åt båda hållen och det gjorde att vi kunde kontrollera matchen, i alla fall på det stora hela. Så måste vi spela även i kväll.

Det senaste besöket nere i Karlskrona blev ett långt sådant. Är ni redo för en ny maratonmatch?
– Det är väldigt ovanligt med så långa matcher, särskilt med flera sådana i ett och samma playoffspel, men det klart att det finns en risk för förlängning och det är vi förberedda på.

Till sist, vad fäller avgörande i kväll?
– Att vi spelar ett tajt och aggressivt försvarsspel där vi känner att vi inte bjuder på någonting. Det kommer bli avgörande i kväll.