Lillieström: "Kul att spela när det betyder mycket"

23 februari 2012 08:10

Junioren David Lillieström-Karlsson är tillbaka i laget och fullt frisk efter sin lunginflammation. Trots att konditionen ännu inte är helt på topp är han redo för spel. Han ser fram emot mötet med Färjestad.
– Det ska bli kul. Det är alltid roligt att spela i Karlstad eftersom det oftast är mycket publik och bra tryck. Vi går för tre poäng, säger talangen.


David Lillieström-Karlsson är tillbaka från en lunginflammation som höll honom borta från hockeyn i nästan fem veckor. Den talangfulle forwarden tappade fyra kilo under sjukdomen men är steg för steg på väg tillbaka mot formen.
– Det känns överraskande bra. Det tar fortfarande lite mer tid att återhämta sig mellan matcher och träningar.

För David, 18, är det första säsongen i elitserien. Det är inte helt enkelt att kombinera många matcher och långa resor med studierna på Solna gymnasium.
– Plugget har blivit lidande. Men både rektor och lärare är förstående och vi har en plan för hur jag ska sluföra alla kurser. Jag siktar på att ta studenten i vår.

"DK" är förvånand att han fick chansen i A-laget redan den här säsongen.
– Det var absolut inget jag räknande med innan säsongen. Det har varit lärorikt att få vara med.

Vad är den stora skillnaden jämfört med juniorspel?
– Att hela tiden hålla en hög lägsta nivån. Det är många matcher och långa resor och då gäller det att kunna fokusera och ladda om för att hela tiden kunna vara på topp.

Vid sidan av hockeyn har "DK" precis startat ett företag tillsammans med bland andra sina J20-polare Filip Windlert, Oscar Lindstedt och Måns Johansson. Företaget ChargingPad säljer laddningsplattor för hushållselektronik.
– Det är ett projekt i skolan som innebär att vi ska starta upp ett företag. Vi såg en bra idé med en platta som man kan lägga elektriska saker på så att de laddas.

Vad har ni för mål med företaget?
– Vi får se. Det har varit ett ganska stort intresse så vi hoppas att vi kan sälja lite.

Efter att Rastislav Pavlikovsky värvades till laget har konkurrensen hårdnat om forwardsplatserna. Det har inneburit att "DK" fått hoppa mellan A-laget och J20.
– Självklart är det klurigt att inte få kontinuiteten. Ofta när jag kommer upp till A-laget får jag spela i en ny kedjan och det tar lite tid att hitta kemin. Men samtidigt älskar jag att spela hockey och det är kul att få vara med.

Förlusten på straffar mot Frölunda var inte lika rolig.
– Det var en tråkig match, segt att vi inte kunna vinna den. Men det är två otroligt bra målvakter i båda lagen. Vi hade bra tryck första halvan av matchen och borde gjort något mål.

På torsdag väntar ännu en viktig match. AIK åker till Karlstad för att möta Färjestad i Löfbergs Lilia Arena.
– Det ska bli kul. Det är alltid roligt att spela i Karlstad eftersom det oftast är mycket publik och bra tryck. Vi går för tre poäng.

Hur ser du på avslutningen?
– Det är tight och det är kul att spela matcher som betyder mycket. Nu måste man prestera. Jag tror vi har alla förutsättningar att göra en bra slutspurt.