Dennis Fingal: ”AIK har alltid varit en förening man velat representera”
Publicerad: 2018-05-02
JUNIOR
AIK Hockey har gjort klart med ny huvudtränare för J18. Dennis Fingal, senast som assisterande tränare för Malmö Redhawks J20-lag, tar nu klivet upp som huvudtränare för svartgula J18. – Det känns jättekul att få flytta hem till Stockholm och träna med ett lag man vuxit upp med, säger han.

Stockholmaren Dennis Fingal - som efter uppdrag i bland annat Växjö Lakers och Malmö Redhawks - är ny huvudtränare för AIK Hockeys J18-lag.

– Som liten växte man upp med AIK och såg flera matcher. Man hade alltid koll på AIK så det ska bli väldigt roligt att få leda laget kommande säsong, säger Dennis som därmed tar sig an sitt första uppdrag som huvudtränare, 25 år gammal.

– Jag har gjort en lång resa som började när jag var 18 år och var assisterande tränare för Mälarö HF:s J18-lag. Sedan dess har jag alltid jobbat med hockey och varit i flera klubbar. Att nu få huvudansvaret för ett lag känner jag är ett naturligt steg för mig.

Hockeyn har alltid varit en stor del i Dennis liv och som junior spelade han som forward i Trångsunds IF. Men det var som tränare han skulle fortsätta sin hockeykarriär efter gymnasiet.

– Jag kände själv att tränaryrket var något som intresserade mig så jag valde att testa när jag var 18 år och det är inget jag har ångrat.

Som tränare förespråkar han en hockey som på bästa möjliga sätt utbildar spelarna.

– Jag vill att vi ska spela en aggressiv hockey där vi har mycket puck och alltid är kreativa och sätter press över hela isen. Som spelare utvecklas man mer med puck än utan - vilket gör att vi kommer sträva efter att ha pucken i vår ägo så mycket som möjligt, säger Daniel som utvecklar vikten av att tränaren fokuserar på just utvecklingen av spelaren i junioråldrarna:

– Det är något jag har förstått mer i efterhand, vad som krävs för att bli en elitspelare. Att verkligen lägga ner jobbet och noggrannheten som behövs för att lyckas. Om jag hade fått göra om min egen resa som spelare hade jag gjort mycket annorlunda - det var något jag saknade som ung. En tränare som gav mig verktygen att lyckas. Något jag i stället strävar efter att få göra nu.

Daniel har nyligen inlett sitt arbete och träffat spelarna - ett möte han berättar gav ett väldigt bra intryck.

– Det märktes att samtliga spelare är här för att utvecklas och ta nästa kliv. Jag känner mig väldigt laddad att ta klivet med dem.

AIK AIK Ishockey