#26: ”På måndag kommer vi vara med från start”

19 mars 2017 12:29

AIK besegrade under lördagskvällen Bik Karlskoga med 4–1 och tvingade därmed fram en direkt avgörande match på måndag. – Vi gjorde det vi sa till varandra inför matchen och spelade riktigt bra, säger Jens Jakobs.


Inför matchen hade Roger Melin kastat om lite i kedjeformationerna. Jens Jakobs fick bland annat spela tillsammans med Viktor Ekarv och Nicklas Heinerö.

– Det fungerade väldigt bra. Jag spelade en del med Heinerö under försäsongen så vi känner varandra ute på isen. Dessutom var det roligt att få chansen att spela med Ekarv, jag tycker att vi passade bra ihop.

Laget tog en komfortabel 4–1-seger och både publiken på läktaren och spelarna på isen njöt de sista minuterna.

– När vi ledde med 4–1 på slutet kunde man ta lite tid och njuta av stämningen som fansen skapade. Det är svårt att förklara men som det var igår på slutet - då är det nog ingen som kan slå våra fans.

Imorgon är det som sagt ny match – vinna eller försvinna. Vid seger lyckas AIK knipa den åtråvärda platsen som innebär SHL-kval. En chans Jakobs tror att laget tar. Men då måste laget vara med från start den här gången.

– De fick – likt vi igår – en jättebra start i deras hemmamatch. Det gäller att vi är på tårna för de kommer att komma ut hårt. Det får och kommer inte hända igen. Det känns som att vi starka just nu och är i en positiv trend, säger Jakobs som inte vågar tippa vem som avgör morgondagens match.

– Blir det jag skulle det vara kul, men för mig spelar det ingen roll bara vi går vidare.

Matchen har nedsläpp 19.00!