Jens Jakobs: "Det är en speciell match för mig personligen"

11 januari 2018 15:05

Jens Jakobs stannade till och pratade om gårdagens seger, sin egna poängproduktion och kommande match mot Leksands IF.


AIK slog Karlskoga med 4–0 på onsdagskvällen. Ledningsmålet kom tidigt in i första perioden, och resultatet stod sig till mitten av den tredje perioden, då AIK lyckades stänka dit tre kassar. Jens Jakobs satte det viktiga 2–0-målet. Två poäng totalt för hans del, och 20 poäng totalt i år har det blivit.

– Jag tycker inte att vi gör en jättebra match, Erik Källgren räddar oss vid flertalet tillfällen. Vi är ganska bra i sista perioden vilket gjorde att vi kunde gå ifrån, men jag tycker inte det var en av våra bättre matcher. Vi måste steppa upp inför imorgon, då vi möter ett riktigt bra lag.

I och med segern bröt även AIK en negativ trend denna säsong, mot just Karlskoga. Två raka förluster mot dem har det blivit innan AIK, äntligen, kunde segra. Men det var ingen topprestation.

– Vi gjorde mål när vi behövde göra mål och vi hade en riktigt bra målvakt. Det är alltid extra skönt att slå Karlskoga. Jag tycker de var bra igår. Jag har svårt att se hur de kan ligga sist. Men såklart, vi ska inte torska tre raka mot dem, så det var extra skönt.

Du gjorde ett mål och en assist, hur viktigt är poängproduktionen för självförtroendet?

– Vår kedja har spelat helt ok på slutet, men jag själv har haft svårt att få till poängen. Det ska jag inte sticka under stol med att det är skönt att få några mål och assister. Det är viktigt för självförtroendet, absolut!

Match mot Leksand på fredag, lagen har vunnit var sitt möte mot varandra hittills denna säsong. Gnaget har tagit poäng åtta matcher i rad, att gruppkänslan är bra råder inga tvivel om.

– Vi har tagit poäng i flera raka matcher nu, gruppkänslan är bra, jag hoppas vi kan ta med lite självförtroende till imorgon. Det kommer bli en tuff match men vi vet vad som krävs och vi vann där sist. Vi måste vara smarta och spela ett bra bortaspel.

Du har tidigare spelat i Leksand, är det speciellt att möta dem?

– Ja så är det. Jag är uppväxt med Mora och har spelat i den klubben i många år, så det finns rivalitet där. Det är en speciell match för mig personligen.