Lisa Hedengren: "Det är absolut en trepoängare vi ska hämta in!"
Publicerad: 2018-01-16

En tuff helg för AIK's damer som nu blickar framåt - derby väntar - hårt jobb likaså!

AIK – Leksands IF 1-3 (1-1, 0-1 0-1)

AIK tog sig ann Leksands IF på söndagen, en match som började bra för AIK’s del. Ledningsmålet kom i början av den första perioden genom Lisa Johansson. Det skulle visa sig bli tufft för Gnaget att behålla ledningen och i 17e minuten kom kvitteringen från Leksand. En kvittering som sedan ledde till ett ledningsmål, och slutligen en utökning av den 2–1 ledning de hade. Matchen slutade 3–1 till bortalaget, och AIK inkasserade sin andra förlust för helgen. Lagets assisterande tränare, Lisa Hedengren, efter matchen:

- Vi gick in och gjorde första 7 min väldigt bra, det kändes som att vi styrde spelet och gick med fart. Vi hade bra intensitet i allt vi gjorde egentligen, vilket också resulterade i att vi fick in en puck i början av matchen.

AIK har haft en hel del skador och sjukdomar sista tiden som resulterat i att man tvingats gå runt på färre antalet spelare, vilket också märktes i andra halvan av den första perioden, som ändå får betyget godkänt.

- Inför andra fick vi förstärkning av våra tre JVM-spelare, vilket var nyttigt för oss. 3 forwards som kunde komma in och avlasta de andra.

Matchen slutade med förlust, det fanns dock ljusglimtar att ta med sig framöver för Gnaget. Speciellt intensiteten som AIK gick ut med till matchen.

- Den intensitet vi hade i början av den första perioden kan vi absolut ta med oss. Vi attackerade med fart, och var aggressiva. Även fast det går tungt och vi var i underläge, så gav vi inte upp. Vilket vi också visade i lördags mot Brynäs.

Viktiga matcher väntar framöver, först ut är derbyt mot Djurgården som brukar bli tighta historier lagen emellan. Lisa är hoppfull och hoppas på att laget får tillbaka några spelare från sjukstugan:

- Vi har en bra känsla inför onsdagen. Det blir ofta tighta matcher mot Djurgården, senast vi mötte dem lyckades de vinna i förlängningen. Jag tycker att vi har en fördel med tanke på att vi har haft 3 matcher efter juluppehållet medan det blir DIF's första. Det är absolut en trepoängare vi ska hämta in!

Hur viktigt är det att positionera sig väl inför ev. slutspel?

- Det är jätteviktigt! Vi vill absolut klättra i taballen. Numera får man inte välja motstånd i slutspelet, utan man går endast på placering. Det är första året som tabellplaceringen verkligen är viktig. Positionen i tabellen vi ligger på nu, där vill vi inte vara. Dessutom är det inte så många matcher kvar, alla poäng är jätteviktiga!