Färjestad starkast på hemmaplan
Publicerad: 2012-02-23

AIK förlorade mot Färjestad på bortaplan med 1-3. AIK började starkt och borde haft ledningen efter första perioden. Men Istället var det FBK som gick till pausvila med en 0-1-ledning. Efter två snabba hemmamål i andra lyckades Gnaget aldrig resa sig. Bortalagets mål gjordes av Victor Ahlström.

I första perioden var AIK det bättre laget. Reddan efter tre minuter kastar Patric Blomdahl iväg pucken från mittzon. Hemmalagets målvakt Christopher Nihlstorp missbedömer pucken som trillar ner i stolpen. Därefter hade både Rosén och Gynge fina lägen att överlista Nihlstorp, men målvakten var följsam och räddade. Ett skadedrabbat AIK hade varit tvugna att göra om boxplay-formationerna. Det utnyttjade Karlstadlaget genom att efter elva minuter göra 0-1. Anders Bastiansen kom fri med Fasth, som var nära att knipa pucken, men den trillade retligt in bakom keepern. Hemmalagets ledningen höll sig till paus och var orättvis. Men AIK saknade effektiviteten i målskyttet.

Andra perioden började även den bra för AIK. Man skapade bra press i anfallszon. Men plötsöigt, på en kontring från ingenstans, kunde Färjestad kontra in 0-2 genom Marcus Paulsson. Lite av intesiteten och tron på en seger för det skadedrabbade AIK försvann efter målet och laget sjönk ihop. Färjestad utnyttjade detta genom att gör 0-3 i en rörig situation framför mål. Och AIK släppte in sitt andra boxpaly-mål för kvällen.
– Efter tredje målet får vi det tungt. Det var många som saknades och tron på att vi skulle kunna vända det här fanns inte riktigt i gruppen, sa Roger Melin efter matchen.

AIK har det tufft på sjkadefronten just nu. Man kom till spel utan sex ordinarie spelare mot Svenska mästarna. När sedan både Daniel Bång (sjuk) och Fredrik Carlsson (axel) fick kliva av i andra perioden blev uppgiften övermäktig för det unga laget. För Fredrik Carlsson, som blev fult tacklad mot sargen av Christian Berglund, väntar förmodligen ett 3-4 veckor långt speluppehåll.

I tredje perioden fick Färjestad fortsätta att dominera mot ett skadskjutet AIK. Viktor Fasth fick göra några fantastiska räddningar. Men med tre minuter kunde Victor Ahlström spräcka hemmalagets nolla. Viklund sköt ett skott från blå och på returen kunde Ahlström på volley smasha in pucken.