AIK ställs mot Luleå i kvartsfinal | Musse stannar säsongen ut

4 februari 2019 11:06
Dam

SDHL:s grundserie är avklarad. AIK slutade åtta och ställs mot Luleå i kvartsfinalen som inleds den 13 februari. Glädjande nyhet inför slutspelet är att målvakten "Musse" stannar i AIK säsongen ut.


Efter 36 spelade omgångar i SDHL stod det klart vilka åtta lag som ska tävla om SM-guldet. AIK ställs mot fjolårets segrare - Luleå.

Lagen mötte varandra fyra gången under grundserien och Luleå stod som segrare i samtliga. Men senaste mötet, hemma på Ritorp, fick matchen avgöras först i förlängning.

AIK:s form är uppåtgående. Laget har börjat hitta spelet och har spelet jämt med topplagen. En annan glädjande nyhet inför slutspelet är att målvakten Minatsu Murase stannar i AIK säsongen ut. Efter att ha tagit en paus i och med sitt barns födsel kom hon tillbaka till AIK för att spela januari månad ut. Nu står det klart att hon är kvar över slutspelet.

– Jag tycker det är kul att ”Musse” valt att spela resten av säsongen med oss. Hon passar perfekt i gruppen och har visat stort lugn och rutin de matcher hon spelat. Med både "Musse" och Amanda i målet ger de oss stort självförtroende inför kommande slutspelet, berättar lagets tränare Jared Cipparone. 

Första matchen mot Luleå spelas den 13 februari, Coop Norrbotten Arena.

Spelprogram

13/2 Luleå - AIK

16/2 AIK - Luleå

17/2 AIK - Luleå

22/2 Luleå - AIK

23/2 Luleå - AIK