Förstaperioden grundlade segern mot Västervik
Publicerad: 2019-01-11
Herr
Tre mål i den första perioden avgjorde kvällens match till de svartgulas fördel. Philip Broberg krönte segern med sitt första seniormål.

Jeff Jakobs visste vad han pratade om inför kvällens match när han tipsade AIK-publiken att titta lite extra på Mathias From. Det tog även knappt fyra minuter innan AIK-forwarden noterades för 1–0 efter att ha varit framme på en retur och fått in pucken i mål. Den fina starten fortsatte och hemmalaget kunde lugnt och metodiskt sätta upp sina anfall. 2–0 låg i luften och det skulle även komma. Efter ett fint AIK-spel, där pucken transporterades mellan de svartgula spelarna som på ett snöre kunde Daniel Muzito Bagenda ta sig igenom på högerkanten och sätta 2–0 i krysset.

Den gladaste efter första perioden var nog med största säkerhet Philip Broberg som med sitt 3–0-mål noterades för sitt första seniormål. Hans backkollega - Johan Larsson - var snabbt framme med matchpucken som souvenir.

– Det var jättekul att få hänga dit den, säger en glad Broberg i första periodpausen, som fick ta emot applåder från publiken när han intervjuades.

Gästerna, som inte hade mycket att förlora, kom ut starkare i den andra perioden. Men det vara fortfarande AIK som var det lag som hade det mesta av både pucken och spelet. Hemmalaget låg på för ett ytterligare mål och det skulle också komma ett fjärde mål i matchen, men av Västervik. Efter att ett AIK-skott blivit blockerat kunde Emil Alba ta fart och fri med Källgren satte han reduceringen.

Den lilla spänning som fanns tog Anton Holm snabbt död på i den tredje perioden när han rundade Emil Kruse och lade in 4–1. Sam Marklund kunde i öppen kasse sedan sätta spiken i kistan. Västervik snyggade visserligen till siffrorna i slutskedet med trepoängaren var aldrig hotad.

Nästa match är på onsdag, borta mot Modo. Nästa gång du kan se AIK på hemmaplan är den 18 januari, då Vita Hästen kommer på besök. Boka din biljett här och stötta AIK till tre nya poäng ››