Första ronden till Timrå
Publicerad: 2021-03-22
herr
AIK förlorade den första matchen i kvartsfinalserien mot Timrå med 1–5.

Starten på matchen var troligtvis det motsatta mot vad Anton Blomqvist och resten av ledarstaben hade hoppats på. Timrå fick en tidig ledning som de kunde bygga vidare på och dominerade kraftigt det fysiska spelet.

Farten var en bidragande orsak till att pendeln pekade åt Timrås favör. AIK fastnade ofta i sina anfallsförsök medan Timrå enkelt kunde spela sig förbi. Lagets 2–0-mål var ett sådant exempel där Erik Walli Walterholm vände på en femöring och spelade sig till ett fritt skottutrymme framför Claes Endre som han nyttjade till den grad att ledningen dubblades.

Än värre skulle det bli efter att domarna valde att ge Malte Setkov ett matchstraff efter en incident med en Timrå-spelare. Bedömningen kan anses hårt dömd och utgången av det numerära underläge satte AIK i en allt större knipa. Gästernas problem att vinna kampen framför kassen var påtagligt under hela matchen och det var även där, strax utanför målgården, som flera av Timrås mål gjordes. I det efterföljande numerära överläget gick hemmalaget ifrån ytterligare då Albin Lundin noterades för sitt första mål och tredje poäng i matchen. När sedan Christopher Liljewall gjorde lagets andra mål i samma numerära överläge kändes underläget allt mer ointagligt.

Oscar Nord lyckades reducera i den tredje perioden i numerärt underläge men Timrås Jeremy Boyce-Rotevall fick sista ordet när han fastställde segersiffrorna till 5-1.

Nästa match spelas på onsdag, även den på bortaplan för AIK.

AIK Hockey