AIK klara seriesegrare
Publicerad: 2019-03-01
Herr
AIK är klara seriesegrare av HockeyAllsvenskan säsongen 18/19, med två omgångar kvar, efter att ha besegrat Karlskoga med 4–1.

AIK gästade ikväll ett Karlskoga som var på jakt efter tredjeplatsen. Det var även hemmalaget som lyckades med sin matchplan bäst inledningsvis. Erik Källgren var dock följsam och framför allt tät i målet.

I AIK var Philip Broberg tillbaka i spel och han var spelsugen. Backen var även nära att ge gästerna ledningen men hans två skott i samma byte gick dessvärre utanför ramen. Istället var det en annan back, Brian Cooper, som gav AIK ledningen. Efter att första skottet blockerats av en Karlskoga-spelare gav han sig på ett nytt försök och denna gång gick pucken i nät bakom Olle Eriksson Ek. Som även han hade startat matchen bra och tidigare stoppat Justin Crandall med en fin benparad.

Ricard Blidstrand i Karlskoga var het och försökte jämna ut spelet genom att få in en kvitteringspuck men Erik Källgren var fortsatt stabil. Istället kunde Christian Sandberg utöka AIK:s ledning i numerärt underläge. I en-mot-en-situation med en Karlskoga-spelare fintade lagkaptenen skott, förflyttade sig en meter till höger och prickade bortre krysset. Målet gjorde att hemmalaget tappade fart men fann ny energi strax innan periodvilan efter att Julius Persson styrt in pucken i mål.

Samme Persson var dock inte lika lyckosam i egen zon. Garry Nunn lurade upp honom på läktaren med en fin dragning och kunde sedan med en backhandlyftning göra 3–1 i början av den tredje perioden. AIK kontrollerade därefter händelseförloppet och segern var i hamn när Daniel Muzito Bagenda gjorde 4–1 med knappa tre minuter kvar av matchen.

Segern innebär att AIK redan nu är klara seriesegrare. Nästa match är på onsdag då laget gästar Södertälje. Därefter är det dags att runda av grundserien med att ta emot Almtuna, nästa fredag. Redan nu är det över 4000 biljetter sålda och mycket tyder på en fin publiksiffra. Var med och stötta laget till tre poäng och även vinna publikligan ››