Utvisningar fällde AIK
Publicerad: 2013-08-17

Det kommer vara hårdare tag från domarna denna säsong. Det fick AIK erfara när Leksand vann försäsongsmatchen i Norrtälje med 4-2. Men trots förlusten och de slarviga utvisningarna, ser huvudtränaren Rikard Franzén framåt.
– Vi hade en bra avslutning och kom tillbaka in i matchen. Det ska vi ta med oss, säger han.

I fjol vann AIK Mästarmatchen i Norrtälje med 5-4 över Leksand efter att ha vänt ett 0-4 underläge. Fullt så svängigt blev det inte i årets upplaga, men det blev ändå en hel del målchanser.

Framförallt Leksand skapade en drös vassa chanser inledningsvis, men Hamberg visade att han kommer utmana Larsson om förstaspaden.
– Vi gör ingen stark första period, men Hamberg gör det riktigt bra, säger Rikard Franzén.

"Fick träna i BP i varje fall"
I övrigt var huvudtränaren inte särksilt nöjd med de två inledande perioderna. 0-0 i första blev till 1-2 efter period nummer två – detta efter att Victor Ahlström givit AIK ledningen i inledningen, innan Leksand vände på steken. Främsta anledningen till vändningen: Utvisningar.
– Det är lite slöhet när vi drar på oss utvisningarna, men vi tar oss samman i tredje perioden, konstaterar Rikard Franzén.

Stark avslutning trots förlust
Ja, även om Leksand tryckte in 3-1 tidigt i sista perioden var det AIK som förde spelet. 21-6 i skott talar sitt tydliga språk, och efter Oscar Ahlströms reducering var förra Leksingen Mark Hurtubise ytterst nära att kvittera till 3-3 på ett friläge. Istället vände spelet ånyo, och Leksand punkterade matchen med ett 4-2 mål.
– Vi tar med oss avslutningen – den var bra. I övrigt får vi helt enkelt ta lärdom av den här matchen. Vi kan inte ta så många utvisningar om vi vill vinna ishockeymatcher, sammanfattar Rikard Franzén.

Joslin – stolpträff från drömdebut
Övriga noteringar från matchen var att Derek Joslin debuterade i AIK och gjorde en godkänd insats, som kunde ha fått ett ännu högre betyg om hans stolpskott i öppningsperioden gått i mål.

Dessutom avslutade laget starkt i numerärt överläge, där båda formationerna skapade tryck i Leksands zon.
Nästa match för AIK är om tio dagar, 27 augusti, då AIK möter Almtuna i Uppsala.