Taro Nihei ny ungdomsansvarig i klubben: ”Blir som att komma hem”
Publicerad: 2018-03-19
NYHET
Efter tre säsonger som ledare i Nyköping vänder Taro hem till AIK som ny ungdomsansvarig i klubben. –Vi är väldigt glada att Taro är tillbaka i AIK Hockey. Han kommer att ta hand om ungdomshockeyn och styra upp den med sitt kunnande och personlighet, säger AIK Hockeys sportchef, Anders Gozzi.

Taro har ett långt förflutet inom AIK Hockey. Från hockeyskolan upp till J20 spelade Taro i den svartgula hockeytröjan innan andra hockeyäventyr väntade. Nu är han tillbaka där allt började. 

– Jag har ett stort AIK-hjärta, vilket betyder att det är väldigt roligt att vara tillbaka, säger Taro och utvecklar vad han kommer att fokusera på som ny ungdomsansvarig. 

– Min roll kommer bli att kvalitetssäkra utbildningen och att vi kommer ha en tydligare röd tråd från hockeyskolan och uppåt. 

När han ombeds att beskriva sig själv som ledare säger han att han kan se samma drag som när han var spelare. Han ger alltid 100%. 

– Jag vill spelarna bästa, samtidigt som jag har höga krav. Den administrativa delen av arbetet är viktig men du måste även ha koll på verksamheten och lära känna varje individ ute på isen. På så sätt kan man sätta olika kravspecifikationer för att få varje spelare att höja sig till nästa nivå, säger han och utvecklar ytterligare:

– Som ledare är just engagemanget en av de allra viktigaste egenskaperna. Kunskap är något man alltid kan lära sig på vägen och få in nya influenser av men drivet och engagemanget är något som måste infinna sig från börja. Du måste hela tiden vilja förbättra både dig själv och spelarna på isen.

Anders Gozzi är väldigt nöjd över att ha kunnat knyta till sig Taro till klubben. 

– Taro är en väldigt duktig tekniktränare och väldigt duktig hockeytränare som känner klubben efter sin tid här. Vi är väldigt glada att han är tillbaka och kommer ta hand om ungdomshockeyn och styra upp den med både sitt kunnande och sin personlighet. 

Taro Nihei börjar jobbet som ungdomsansvarig i klubben den 1 maj.

AIK AIK Ishockey