Christian Sandberg förlänger med AIK!

31 mars 2016 14:00

Idag blev det klart att Christian Sandberg med 508 matcher i klubben förlänger sitt kontrakt. "Sampa" går därmed in i sin 13:e säsong med AIK.
- Nu bygger vi vidare på det vi har startat, säger vår kapten.


Christian Sandbergs kontrakt med AIK gick ut efter den gångna säsongen, men det tog inte lång tid efter den sista matchen, innan det via media annonserades att "Sampa" var nära en kontraktsförlängning.

Centern, som hunnit bli 28 år, ledde laget hela vägen till SHL-kvalet och gjorde själv en produktiv säsong med 30 poäng under grundserien och ytterligare fem poäng under kvalspelet. Poängmässigt en av de bättre av de senaste säsongerna.
– Det var en otroligt spännande säsong. Det kändes rätt från början till slut och det är kul att vi redan den gångna säsongen kunde leverera ett såpass bra resultat. Vi gick inte hela vägen till SHL, men jag är inspirerad att vara med och fortsätta den resa vi har startat, säger Christian Sandberg.

I dagens hockey är det inte vanligt att en spelare blir kvar i en och samma klubb såpass länge som du har varit. Vad är de största orsakerna till att du nu kommer göra din 13:e säsong i AIK? – Först och främst är jag AIK:are, jag älskar att representera AIK. Men jag trivs också fantastiskt bra i klubben och i Stockholm, det är de främsta orsakerna.

Som kapten för laget, finns det något du vill meddela alla fans som följt oss under den gångna säsongen? – Tack för stödet under hela den förra säsongen! Det har varit oerhört kul att spela inför publiken på Hovet och det har i vissa matcher varit magisk stämning. Det är en härlig känsla när man känner att man har publiken i ryggen. Och jag hoppas att ännu fler vill vara med oss under kommande säsong.

För AIK:s ledningen var det viktigt att se till att förlänga med truppens kapten och det kommer säkerligen glädja många gnagare att han väljer att fortsätta sin karriär i AIK.
– Christian Sandberg är jätteviktig för AIK med sin attityd och inställning till hockey. Han har varit ett föredöme som kapten både på och vid sidan av isen och kommer också från en stark säsong. Det var inget snack för oss om att vilja förlänga med honom, han är en viktig spelare i det lag vi bygger med SHL-ambition, kommenterar Sportchef Anders Gozzi.

Christian Sandberg har skrivit på för två nya år, kontraktet sträcker sig alltså över säsong 2017/18.