Daniel Olsson-Trkulja förlänger med AIK!

1 april 2016 10:00

Nu är det klart med ytterligare en kontraktfsförlängning. Daniel Olsson-Trkulja kommer fortsätta spela i klubben som fostrat honom.
– Daniel kan utvecklas till en ledande spelare, säger sportchef Anders Gozzi.


Daniel Olsson-Trkulja kom tillbaka till Gnaget efter att ha producerat tre bra säsonger i Kallinge-Ronneby. På dessa tre säsonger gjorde "Trucken" 142 poäng i division 1 innan AIK valde att skriva ett tvåårskontrakt med en då talangfull forward.

På dessa två säsonger har Daniel bevisat att han kan spela på HockeyAllsvensk-nivå och gjort 69 poäng på 120 matcher. Men AIK:s ledningen vet att det finns mer att hämta och valde därför att erbjuda en kontraktsförlängning.
– Daniel besitter en stor talang och vi vill satsa vidare på honom. Med hårt jobb och bra träning hoppas vi att han kan ta ännu större steg i år och utvecklas till en ledande spelare. Daniel har redan gjort det bra, men vi vet att han har ännu större potential, kommenterar sportchef Anders Gozzi.

Och Daniel själv är nöjd med att ha fått fortsatt förtroende i resan mot SHL.
– Jo men det känns jättekul, man visste redan inför föregående säsong att vi hade något stort på gång och det visade sig bli bättre än vad alla trodde. Det har varit ett väldigt roligt år och vi har har en grym lagsammanhållning. Jag tror att vi har ännu större möjligheter att kunna ta oss upp nästa vår. Erfarenheten vi fått denna säsong tar vi ju med oss in i nästa, säger den 25-årige forwarden.

Du har haft två poängmässigt goda säsonger, men AIK tror att du har ännu mer att ge. Hur ser du själv på din utveckling inför kommande säsong? - Jag känner att jag har mer att ge. Jag kan ta mer ansvar genom att producera under större perioder av säsongen. Stor fokus kommer ligga på att förbättra min fysiska status och det kommer hjälpa mig att ta bli ännu bättre kommande säsong, avslutar "Trucken".

Det nya kontraktet med Daniel Olsson-Trkulja är skrivet på 1 år, kontraktet sträcker sig alltså över säsong 2016/17.