Anders Gozzi: ”Vi vill hålla 75 % av spelatruppen intakt”

2 april 2016 18:57

Silly season har börjat och AIK har redan hunnit göra några drag ute på spelarmarknaden. Det första som ledningen säkerställde var att förlänga kontraktet med lagets kapten och kulturbärare Christian Sandberg. Dagen efter skrev forwarden Daniel Olsson-Trkulja på för ytterligare en säsong i klubben som fostrat honom.


Med ”Sampa” och ”Trucken” är nu tolv spelare under kontrakt och fler kommer såklart att komma. Anders Gozzi går igenom hur AIK tänker när de bygger laget inför kommande säsong.

Lagbygget är i full gång och vi som följer AIK har redan fått två härliga nyheter den här veckan. Hur bygger vi laget inför kommande säsong? – Kontinuitet är viktigt. Vi vill bygga på det lag vi har haft och tror också väldigt mycket på vår spelidé. Den kommer vi inte rucka på för att vi inte gick hela vägen i år. Vi har stora förhoppningar att förlänga med de spelare vi vill ha kvar. Man kan väl säga att vi vill hålla 75 % av spelartruppen intakt. Men sen är det som det är i HockeyAllsvenskan, det finns alltid en risk att några kan försvinna uppåt.

Hur ser den nya spelarbudgeten ut? Har den ökat med framgångarna? – Budgeten har ökat marginellt, men samma spelare äter upp den nya spelarbudgeten då de såklart har ökat sitt marknadsvärde efter denna säsong. Vi vill ju som sagt behålla många av de spelare som representerat AIK i vinter.

AIK slog alla förväntningar den här säsongen, kom etta i grundserien, vann HockeyAllsvenskan finalen och tog sig till kvalet till SHL. Allt detta redan första säsongen i den satsning som startade för ungefär ett år sedan. Men vad är analysen såhär efteråt av vad vi saknade för att lyckas slå Karlskrona HK? – Den största lärdomen från mötena med Karlskrona är att vi måste bli rejäla och tuffare framför båda kassorna. Vi måste träna mer på det och addera det till vårt spel, men vi har också det i åtanke när vi tittar på nya spelare som ska in i truppen.

Hur kommer det se ut i båset i år?
– David Engblom och Roger Melin är de som kommer coacha laget i båset. Jag kommer inte vara assisterande tränare kommande säsong, men vi kommer inte ta in några fler tränare till laget heller.

Hur ser det ut på ungdomssidan? Kommer de vara några juniorer som får chansen att slå sig in i A-truppen i år? Vi har redan fått se att några fått känna på det, men är det några som är nära? – Vi har inte skrivit något A-lagskontrakt med några av våra juniorspelare ännu, men vi har 1-2 stycken som kan vara aktuella.