Tung förlust på hemmaplan
Publicerad: 2017-10-06

AIK förlorade hemmamötet med IK Oskarshamn på fredagskvällen med 4–2. Gästerna tog tidigt ledningen i matchen och Gnaget hade svårt att etablera något tryck mot kassen. Nästa hemmamatch är fredag 13 oktober då laget tar emot Bik Karlskoga.

Oskarshamn startade matchen piggt och skapade viss ordera framför Linus Lundin i AIK-kassen. Spelövertaget mynnade till slut ut i ett ledningsmål för gästerna efter att Ludvig Elvenes fått frtt skottfält i slottet.
Målet blev som en väckarklocka för AIK som lade i en högre växel och var direkt framme och hotade framför mål. Nils Höglander var nära att komma igenom men en motståndarklubba kom ivägen i sista stund.

Oskarshamn fortsatte med sitt kvicka anfallsspel och lyckades kontra in 2–0 i mitten av den första perioden. AIK kunde dock i slutet av perioden genom Éric Castonguay och hemmalaget hade då kontakt.

Gnaget fick en tuff inledning även på den andra perioden. AIK startade visseriligen piggt men en utvisning ställde till det. Oskarshamn utnyttjade det numerära överläget på isen uttökade sin ledning på Hovet.

AIK fick sina chanser i powerplay men hade svårt att etablera något ordnat anfallsspel. Passningssprocenten var dessvärre ingen rolig läsning för dem svartgula och en anledning till det tafatta spelet.

Reduceringen skulle dock komma. Antom Holm var framme på en retur och lyckades sätta dit pucken. Ett mål som kom till i spel fem mot fyra till och med.
Jakten på kvittering var i gång men ett onödigt pucktapp ledde till kontring för Oskarshamn. En omställning som gästerna tog till vara på.
Matchen slutade 4–2 till Oskarshamn.

Nästa match är först på onsdag då laget gästar Västerviks IK.