Välkommen till årsstämma i AIK Ishockey AB
Publicerad: 2018-05-28
ÅRSSTÄMMA
AIK Ishockey AB (publ), org nr 556693-7867, kallar till årsstämma torsdagen den 28 juni 2018 klockan 20:00 på Solna Gymnasium, Råsundavägen 80 i Solna.

Deltagande

Rätt att delta i stämman har aktieägare som på dagen för stämman är införd i aktieboken och som anmält sig till bolaget senast måndagen den 25 juni 2018. Anmälan kan göras skriftligen till AIK Ishockey AB, Årsstämma, Gårdsvägen 4, 169 70 Solna, eller genom e-post till [email protected]. Vänligen uppge namn, personnummer eller organisationsnummer, adress, telefonnummer och antalet eventuella biträden.

Aktieägare som företräds genom ombud ska utfärda fullmakt för ombudet. Om fullmakten ställs ut av juridisk person ska kopia av registreringsbevis som utvisar behörighet att utfärda fullmakten bifogas. Ställföreträdare för juridisk person ska uppvisa motsvarande behörighetshandling. Fullmakt i original och eventuella behörighetshandlingar ska vara bolaget tillhanda senast måndagen den 25 juni 2018. Fullmaktsformulär finns tillgängligt på bolagets hemsida, www.aikhockey.se.

Förslag till dagordning

  1. Val av ordförande vid årsstämman.

  2. Godkännande av dagordning.

  3. Upprättande och godkännande av röstlängd.

  4. Prövning av om årsstämman blivit behörigen sammankallad.

  5. Val av en eller två personer att justera årsstämmans protokoll.

  6. Framläggande av årsredovisningen och revisionsberättelsen samt revisors redogörelse för revisionsarbetet under 2017/2018.

  7. Verkställande direktörens anförande och frågor från aktieägarna.

  8. Beslut om fastställande av resultaträkningen och balansräkningen.

  9. Beslut om disposition av bolagets resultat enligt den fastställda balansräkningen.

  10. Beslut om ansvarsfrihet gentemot bolaget för styrelseledamöter och verkställande direktör.

  11. Beslut om antalet bolagsstämmovalda styrelseledamöter och styrelsesuppleanter liksom antalet revisorer och revisorssuppleanter.

  12. Beslut om arvoden till styrelse och revisorer.

  13. Val av styrelseledamöter och eventuella styrelsesuppleanter.

  14. Val av revisorer och eventuella revisorssuppleanter.

  15. Beslut om bemyndigande för styrelsen att besluta om nyemission av aktier m m.

  16. Årsstämmans avslutande. Beslutsförslag

Punkt 15 – Bemyndigande

Styrelsen föreslår att årsstämman beslutar om ett bemyndigande för styrelsen enligt villkoren nedan:

(1) Styrelsen ges rätt att, vid ett eller flera tillfällen före nästa årsstämma, besluta om nyemission av aktier av serie A och/eller serie B.

(2) Bemyndigandet omfattar även rätt att besluta om emission av teckningsoptioner och/eller konvertibler berättigande till teckning av/konvertering till aktier av serie A och/eller B.

(3) Styrelsen har rätt att bestämma att nyemission/emission ska ske med företrädesrätt för aktieägarna eller med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt.

(4) Betalning ska kunna ske kontant, med apportegendom, genom kvittning eller med annat villkor som avses i 2 kap. 5 § andra stycket punkterna 1-3 och 5 aktiebolagslagen.

(5) Styrelsen får i övrigt bestämma villkoren för nyemission/emission.

Syftet med bemyndigandet och skälen till eventuell avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt är att emissioner ska kunna ske för att finansiera bolagets fortsatta verksamhet, möjliggöra investeringar, erbjuda nya samarbetspartners ägande i bolaget samt att i övrigt tillföra bolaget kapital.

Styrelsens ordförande, eller den som denne förordnar i sitt ställe, bemyndigas att vidta de smärre justeringar i beslutet som kan visas erforderliga i samband med registrering av beslutet vid Bolagsverket eller på grund av andra formella krav.

Särskilda majoritetsregler

Årsstämmans beslut i enlighet med styrelsens förslag under punkt 15 (bemyndigande) är giltigt om det har biträtts av aktieägare representerande minst två tredjedelar av såväl de avgivna rösterna som de vid årsstämman företrädda aktierna.

Handlingar

Kopia av årsredovisning med revisionsberättelse hålls tillgänglig hos bolaget på Gårdsvägen 4 i Solna, och på bolagets hemsida, www.aikhockey.se, senast tre veckor före stämman, samt skickas till de aktieägare som särskilt begär det och uppger sin postadress. Begäran kan göras per telefon 08-18 91 00.

Upplysningar

Aktieägare som är närvarande på stämman har rätt att begära upplysningar i enlighet med 7 kap 32 § aktiebolagslagen.

AIK AIK Ishockey