Brandskyddsteamet AB eldar på AIK

18 november 2015 09:59

AIK Hockeys senaste nyförvärv heter Brandskyddsteamet AB.


Brandskyddsteamet erbjuder aktiva och preventiva brandskydd. Företaget har helhetslösningar inom rådgivning, projektering, installation samt service och underhåll på alla typer av brandskyddssystem.

Företaget omsätter cirka 150 miljoner kronor och har ett hundratal medarbetare. Filialer i Östergötland och Uppsala, två dotterbolag med etableringar Örebro, Växjö och Göteborg samt konsultbolaget BST Teknik AB, visar att företaget siktar på en topposition bland branschens aktörer i Norden.

Ett sätt att nå dit är att kroka arm med AIK, så frågan till företagets grundare, delägare och styrelseordförande, Johan Sjögren, blir hur då?- Förutom att vi vill elda på AIK, ger vårt samarbete oss en rad affärsmöjligheter, säger Johan Sjögren. Det ger oss en stor exponeringsyta mot publik och supportrar, men framför allt ger det direkta affärsmöjligheter med andra företag kring klubben. Vi vänder oss främst till stora företag inom fastigheter, bygg och industri.

Brandskyddsteamets logotyp ser du på sargen, dräkten, bildskärmar och det rörliga ”ledbandet”.

Johan gör ingen hemlighet av att han har en svart själ och ett guldkantat hjärta:
- Jag är AIK:are sedan barnsben, blev medlem 1995. Mina bästa AIK-minnen är gulden 1982 och 1984. Min kompis fixade friplåtar, så vi såg alla hemmamatcherna på apberget. Det var underbara år med framför allt Råttan Edberg och bröderna Gradin. I dagens lag följer jag särskilt målgöraren Malte Strömvall och mannen med det stora AIK-hjärtat, Christian Sandberg.

– Det känns verkligen inspirerande att få bidra till dagens AIK, med dess trovärdiga satsning och hållbara organisation, säger Johan. AIK har ett starkt varumärke som vi gärna syns med och vi ser fram emot många framtida affärskontakter via vårt samarbete.