En poäng borta mot Västervik
Publicerad: 2020-11-02
herr
AIK fick med sig en poäng i bortamatchen mot Västervik som avgjordes först efter straffar.

Anton Holm var nära att ge AIK en drömstart på matchen redan efter 10 sekunder men Felix Sandström var vaken i hemmalagets mål.

Utöver den tidiga chansen var det Västervik som styrde det mesta av spelet. Hemmalaget lyckades få till långa anfall och pressade därmed ner AIK i egen zon. När gästerna väl fick kontroll på pucken var det endast korta anfall laget förmådde skapa. Kedjan med Lindholm - Nord - Salqvist var inledningsvis den mest drivande hos gästerna. I Västervik var det framför allt Axel Jonsson-Fjällby som var den stora pådrivaren och var endast en ribbträff från att utöka hemmalagets ledning man fått efter att Joakim Hagelin styrt in pucken i mål tidigare i perioden.

AIK var skakat men två styrningar vände på det hela och gästerna var plötsligt i förarsätet. Fabian Zetterlund och Anta Karlssons mål försatte hemmalaget i otakt samtidigt som AIK, stärkta av vändningen, släppte på handbromsen.

I en jämn tredje period fick Västervik chansen i fem mot tre, vilket de tog tillvara på och kvitteringen var ett faktum. Målet tog matchen till förlängning och sedermera även straffläggning.

Claes Endre kom senast från en hållen nolla och kvällens insats var även den stabil. Men tyvärr fick han inte fira sin prestation med en seger då Västervik var strået vassare i straffläggningen och knep därmed bonuspoängen.

Nästa match för AIK är nu på onsdag då laget gästar Kristianstad.

AIK Ishockey