Simon Fernholm klar för Gnaget!

4 april 2016 17:00

Sampa, Trucken, och Bratt har alla tre förlängt sina kontrakt och nu anländer första nyförvärvet. Simon Fernholm har skrivit på för Gnaget.
– Simon är en storrest back som vi har haft koll på sedan han var ung, kommenterar Anders Gozzi.


Simon är en 22-årig back som fostrats i Huddinges ungdomsverksamhet. Den 198 cm långa backen har sedan spelat i Frölundas J20 och hunnit med fem SHL-matcher som 19-åring. Sedan har han skaffat sig mer speltid och erfarenhet i Troja/Ljungby och Timrå IK, som han spelade i den senaste säsongen. Efter fyra säsonger i andra städer kommer han hem till Stockholm:

– Det känns kul att få skriva på för en så stor och anrik klubb. Jag var nära att hamna i AIK redan som ung och tycker att det är kul att jag får komma hem till Stockholm nu. Jag hoppas kunna tillföra till AIK:s spel och känner mig bekväm med att fortsätta spela en farfylld hockey, säger nyförvärvet.

Anders Gozzi och Roger Melin vet vad som krävs för att få ut maximalt av sitt nyförvärv:

– Simon är en storrest back som vi har haft koll på sedan han var ung. Vi har följt hans utveckling noga och vet att om han bara kan växa in i sin kropp kommer han bli riktigt bra. Han besitter bra skridskoåkning och bra teknik redan. Med rätt och hård träning så finns det en stor potential i den här killen, kommenterar Anders Gozzi.

Kontraktet med Simon är skrivet på 2 år och sträcker sig över säsong 2017/18.