Guldgallret 2019: Rösta fram årets främsta junior
Publicerad: 2019-01-16
Det är återigen dags för Guldgallret - priset som går till HockeyAllsvenskans bästa junior.

Sluttampen av HockeyAllsvenskan närmar sig och jakten på ligans bästa junior för säsongen 2018/2019 har börjat. Hockeysupportrar runt om i Sverige får nu chansen att rösta fram just sin favoritjunior, där vinnaren belönas med Guldgallret 2019. I potten ligger en vinstsumma på 100 000 kr som tillfaller ungdomsverksamheten i vinnande juniors klubb.

  • HockeyAllsvenskan är en riktigt stark talangfabrik som fostrat mängder med NHL-stjärnor och så sent som för två säsonger sedan spelade Elias Pettersson i serien. I år finns det många nya spännande talanger, och det ska bli intressant att se vem som tar hem priset, säger Rickard Segeborn, programchef sport på C More och TV4.

I år är det tioårsjubileum för Guldgallret och tävlingen sker i samarbete med C More och i dag, 16 januari, sätter fansens omröstning igång på hockeyallsvenskan.se/guldgallret.

Hela 90 juniorer har hittills den här säsongen fått chansen i HockeyAllsvenskan och nu ska en nominerad junior per lag röstas fram. Omröstningen pågår till och med den 16 februari. När alla 14 klubbars favorit är framröstad utser C Mores expert Harald Lückner ett wildcard. Guldgallrets jury utser därefter fem finalister och prisutdelning för vinnaren sker i början på mars.

– Guldgallret lyfter fram de talangfulla juniorerna i HockeyAllsvenskan som på så sätt blir förebilder för ännu yngre hockeyspelare. Det är tionde året i rad Guldgallret delas ut och därmed har HockeyAllsvenskan tillsammans med sina partners tillfört en miljon kronor till de klubbar som fostrat Guldgaller-vinnarna. säger Stephan Guiance, VD på HockeyAllsvenskan.

AIK Ishockey