Övertidsförlust i toppmatchen

26 december 2018 20:29
Herr

Det såg länge ut att AIK skulle kamma hem alla tre poäng men dessvärre slutade det i en övertidsförlust. Nu på fredag är det dock chans till nya poäng då laget tar emot Tingsryd - inför storpublik.


Den stora AIK-klacken som var på plats ikväll fick fira tidigt matchen efter att Sam Marklund givit gästerna ledningen. Éric Castonguay bröt ett uppspel och pucken gick vidare till Jens Jakobs som hittade Sam Marklund. #20 gjorde inga misstag och hittade nätet med ett direktskott framför mål.

Målet till trots var det hemmalaget som var det lag som styrde det mesta av spelet. AIK var dock duktiga på att neutralisera Västerås anfallsförsök.

– Det var en okej defensiv insats men vi behöver få upp farten i anfallsspelet, sade Jens Jakobs i efter den första perioden.

Det var dock lättare sagt än gjort. AIK fick fokusera på att freda sig eget mål då Västerås hade flertalet lägen i spel fem mot fyra under matchen. Gnaget fick rikta in sig på att hota via snabba omställningar snarare än strukturerade anfall. Sam Marklund var het för kvällen och hade ofta ett finger med i spelet när AIK försökte dryga ut sin ledning.

Det var även Sam Marklund som låg bakom AIK:s 2–0-mål. Marklund visade först upp fin teknik när han passerade sin försvaret och lade sedan in pucken mot mål och Éric Castonguay höll sig framme och rakade in returen i mål.

– Vi har fått spela en del boxplay, vilket tagit på krafterna men vi orkar, sade Sam Marklund efter den andra perioden.

Spelet fortsatte att bölja fram och tillbaka. Robin Wallin, som ersatte sjuke Erik Källgren, var stabil i mål men fick kapitulera med knappa fem minuter kvar av matchen. Ett mål som skapade nerv i slutminuterna och kvitteringen skulle även falla innan de 60 minuterna var över, vilket tog det hela till övertid. Hemmalaget hade turen på sin sida och lyckades avgöra med knappa minuten kvar av matchen.

Nu på fredag är det dags igen. Tingsryd kommer på besök och redan nu är det 5000 biljetter sålda till matchen. Boka din plats och stötta AIK på plats ››