Broc Little klar för AIK

13 april 2012 15:43

Allsvenskans poängkung Broc Little, 24, är första nyförvärv i AIK:s truppbygge inför säsongen 2012/2013. Amerikanen har skrivit på för ett år.
– Broc är en spelare som alltid skapar något, är kreativ och har bra skridskoåkning. Han är både en avslutare och framspelare, säger sportchefen Anders Gozzi till AIK:s studioprogram Magasin 33.


Amerikanen Broc Little var dominant i allsvenskans poängliga. Den spelskickliga forwarden stod för smått otroliga 66 poäng på 51 matcher. Nu ansluter Little till AIK och har skrivit på för ett år.
– Broc är en spelare som alltid skapar något, är kreativ och har bra skridskoåkning. Han är både en avslutare och framspelare. Det är en kille som jag tror väldigt mycket på och som jag kommer att bidra med sitt spelsinne och bli en ledande spelare på isen, säger Gozzi till AIK:s studioprogram Magasin 33.

Alexander Hamberg och Mattias Janmark ansluter

Utöver Broc Little har även Almtunas målvakt Alexander Hamberg skrivit på för ett år med AIK.
– Hamberg är lite utav en "late bloomer". En stockholmskille som jag tror kommer överraska många. Han har gjort det bra i Almtuna och har ett spel som är moget för elitserien. Det är en oslipad diamant som under Stefan Perssons ledning kommer kunna utvecklas ännu mer, säger Gozzi.

Hamberg räknas i början in som tredjemålvakt och kommer förmodligen börja säsongen med spel i allsvenskan.

AIK-junioren Mattias Janmark, som testat på spel i A-laget under säsongen, kommer att flyttas upp.
– Janmark är en stor talang och kan bli hur bra som helst. Jag tror han är redo för elitseriespel, avslutar Gozzi.