AIK lyfter upp två juniorer!

8 april 2016 10:00

Max Lindholm och Nicklas Sjölund från AIK:s egna juniorled har tagit chansen. Båda talangerna har skrivit kontrakt med A-laget.
– AIK är en bra väg för juniorer ut till seniorhockey, kommenterar sportchef Anders Gozzi.


Mattias Janmark, Patrik Nemeth, Joakim Nordström, Jesper Bratt, Robin Kovács, Jonathan Andersson, Patric Blomdahl, Christian Sandberg, Daniel Bång, Fredrik Carlsson, Daniel Olsson-Trkulja, Tobias Ericsson, Mattias Beck, Nicklas Heinerö, Jonas Liwing, Yared Hagos, Dick Tärnström, Michael Lindqvist, David Lilleström Karlsson, Joakim Thelin, Theodor Lennström, Jacob Spångberg, Viktor Ekarv, Fredrik Hynning ... ja listan kan göras ännu längre!

Alla spelare ovan har via AIK:s juniorled tagit sig vidare till seniorhockey. Och nu får ytterligare två spelare chansen. Det är centern Max Lindholm och backen Nicklas Sjölund som båda via AIK:s J18 och J20 nu skrivit sina första A-lagskontrakt.
– Det är ett kvitto på att vi gjort rätt genom åren och att AIK är en bra väg för juniorer ut till seniorhockeyn. Det är väldigt kul att vi har en juniorverksamhet som föder upp egna spelare. Hela ledarstaben tycker det är roligast när det kommer upp spelare från egna ledet. Både Max och Nicklas har gjort en bra säsong i J20 vilket gjort det lätt för oss att ge dom en chans att vara med i truppen från start, säger Anders Gozzi och fortsätter om spelarnas kvalitéer;

– Max är en spelare som både kan lira center eller forward. Han besitter redan ett bra spelsinne, skott och god styrka. Ska bli spännande att följa honom i vår miljö. Nicklas har en härlig atityd i spel och träning. Hans stora styrka är hans skridskoåkning. Han kan bli en väldigt bra tvåvägsback.

Max Lindholm har under denna säsong tagit enorma kliv och producerat 49 poäng på 48 matcher i AIK:s J20-lag. Dessutom har den 18-årige talangen hunnit med att göra A-lagsdebut och ytterligare 11 matcher med A-laget.
– Jag känner en enorm glädje! Vi har haft en bra säsong i J20 och det har varit kul att ha fått chansen med A-laget under säsongen. Jag har haft det som morot hela tiden att någon gång få A-lagskontrakt med AIK, men jag har inte tagit något för givet. Att få stanna i AIK på det här sättet är enormt, jag vill bara fortsätta utvecklas och fullfölja min dröm att spela med AIK i SHL, säger en lyrisk Max Lindholm.

Nicklas Sjölund har också fått göra A-lagsdebut under den gångna säsongen och det blev totalt 14 matcher i HockeyAllsvenskan det för den 19-årige backen.
– När man skriver första kontraktet med J18 så är målet att ta sig till A-laget. Jag vill gå så långt jag bara kan i karriären och det känns som en fantastisk chans att vara med i den satsning AIK gör. Jag hoppas jag kan vara med och ta upp AIK till SHL och hela vägen till SM-guld, säger en målmedveten Nicklas Sjölund.

Kontrakten med både Nicklas och Max är skrivna på 1 år och sträcker sig över säsong 2016/2017.