Albin Johansson och Robin Axbom stannar i AIK

4 september 2017 15:35

Under försäsongen har backarna Albin Johansson och Robin Axbom tränat med AIK Hockey. De har gjort det så bra att de nu belönas med kontrakt med laget över säsongen 17/18.


Det är två skridskostarka backar som AIK knöt tills sig innan sommaren för tryout. Albin Johansson kommer senast från spel i IFK Arboga men han fick även testa på spel i HockeyAllsvenskan i både Mora och Västerås under föregående säsong.

Robin Axbom kom senast från spel i Norge och Stjernen Hockey där han tillbringade dem tre senaste säsongerna och visade sig farlig i det offensiva spelet. Nu är båda spelarna klara för spel i AIK kommande säsong.

– Det känns otroligt kul att få vara en del av AIK. Jag ser fram emot en händelserik och rolig säsong, hälsar Albin Johansson.

– Att få spela hos AIK i år och vara med på en spännande resa är väldigt roligt. Jag ska försöka spela mitt spel, med bra fart och rejält spel, och gärna följer med upp i anfall, berättar Robin Axbom.

Sportchef Anders Gozzi om Albin Johansson:

– Det är en bra defensiv back som är rejält stor och stark. Han spelar en uppoffrande och defensiv hockey, som vi behöver. Han vill vara först på puck och sätta stopp för motståndarna.

Sportchef Anders Gozzi om Robin Axbom:

– Robin har en bra skridskoåkning och har varit med i offensiva spelet. Vi känner att han kan utvecklas ytterligare och är användbar i många olika roller.

Albin Johansson kommer bära #8 och Robin Axbom #90.