AIK nära poäng mot Västervik
Publicerad: 2019-11-27
Herr
AIK hämtade sånär ikapp ett 0-2-underläge hemma mot Västervik. Trots en stark slutforcering lyckades man inte trycka in kvitteringen. Matchen slutade 1-3.

AIK inledde piggt och hade kommandot i början av matchen. Men det var gästerna som tog, något orättvist, ledningen på sin första ordentliga chans efter drygt sju spelade minuten i första perioden.

AIK fick två gånger spela numerärt överläge utan att lyckas förvalta chanserna.

I början av andra perioden fick AIK en tung start med över en minut i spel tre mot fem, men Johannes Jönsson stod emot.

Men Västervik skulle uttöka sin ledning till 0-2 med fem minuter kvar av mittenperioden efter en omställning. Johannes Jönsson blev i en sekvens pååkt av en Västerviksspelare. En smäll som skulle tvinga fram ett byte för AIK-målvakten och August Hedlund fick kliva in i kassen.

Gnaget fick kontakt efter halva tredje perioden genom Jacob Svensson och låg sedan på för en kvittering. Hedlund lämnade buren med 2.30 kvar men AIK förmådde inte att få in pucken. Istället kunde gästerna fastställa slutresultatet 1-3 i öppen kasse.

Nästa hemmamatch för AIK spelas måndagen den 2 december då vi tar emot Karlskrona. Boka din biljett och stötta laget till seger ››