AIK Hockey värvar back från KHL

23 oktober 2017 12:00

Amerikanen Clay Wilson, de fem senaste säsongerna i KHL, är klar för spel i klubben. – Det är en meriterad spelare. Han har producerat bra med poäng i alla ligor han har spelat i och kommer inge ett lugn på isen, beskriver sportchefen Anders Gozzi lagets senaste nyförvärv.


Clay Wilson kommer senast från KHL-laget Severstal Cherepovets. 34-åringen har tillbringat de fem senaste säsongerna i KHL och är en stabil poänggörare.

– Han har producerat bra med poäng i alla ligor han har spelat. Clay Wilson är en spelskicklig back som är bra med puck och lever mycket på sitt spelsinne, berättar Gozzi och forsätter.

– Med sin rutin och puckbehandling kommer han bidra i vårt powerplay-spel och även inge ett lugn på isen till vår annars unga backuppsättning.

Amerikanen är som sagt en pålitlig poänggörare. I AHL noterades han för 322 poäng på 487 matcher. Den 34-årige backen ansluter i början av kommande vecka men är inte spelklar till mötet Troja/Ljungby på onsdag.

– Clay kommer behöva tid på sig att komma in i laget och ärendet behöver även gå igenom Migrationsverket innan han är spelklar, berättar Anders Gozzi.

Avtalet med Clay Wilson är skrivet över säsongen 17/18.