Joakim Thelin återvänder till AIK!

12 april 2016 14:17

Joakim Thelin kommer från fin säsong i Västervik, division 1. Och det har inte gått AIK obemärkt förbi. Nu är han klar för klubben i sitt hjärta.
– Det har varit en dröm sedan jag lämnade AIK som liten, säger nyförvärvet om att vara tillbaka.


Joakim Thelin började sin hockeyutbildning i AIK och lämnade klubben första gången som 12-åring. Utbildningen fortsatte i SDE och IK Waxholm under tonåren innan han återvände för att spela J20 med Gnaget. Efter en produktiv säsong i J20-laget fick han också göra SHL-debut, men för att få speltid och utveckling blev det division 1. Efter tre säsonger i Helsingborg prövade Joakim Thelin istället lyckan i Västervik, klubben han representerat den senaste säsongen. Och vilken säsong det blev.

På totalt 46 matcher gjorde den storväxte forwarden 43 poäng (29 mål/14 ass) vilket hjälpte laget att avancera upp till HockeyAllsvenskan.
– Den har varit en väldigt bra säsong. Vi blev en tight grupp i Västervik och den sportsliga organisationen har funkat bra, vilket visade sig på isen också. Vi gick som tåget från dag ett och det gick hela vägen till HockeyAllsvenskan. För min egen del har puckarna studsat åt rätt håll i år, säger 23-årige hemvändaren.

Har det varit en motor under tiden i division 1 att någon gång få komma tillbaka till AIK? – Det har varit en dröm sedan jag lämnade AIK som liten och när jag lämnade AIK för att utvecklas i division 1. Jag har följt klubbens säsong på distans och när jag varit i Stockholm har jag gått på matcherna. Jag tror på mina offensiva kvalitéer och jag ska försöka producera och vara kreativ för att hjälpa laget att vinna matcher.

Det är inte svårt att klura ut hur Joakim fått sitt svartgula-hjärta. Som son till AIK-legendaren Mats Thelin, som för sina insatser för klubben fått sitt tröjnummer pensionerat och upphissat till Hovets tak, var det naturligt att AIK blev den klubb han började hålla på. Sådan far sådan son:
– Jag har fått följa AIK som liten egentligen. Så det blev självklart att det blev AIK som man ville spela för.

Anders Gozzi ser potentialen i Joakim och ser såklart positivt på att Joakims hjärta slår för klubben:
– Det är jättekul att vi har lyckats få hem Joakim Thelin. Han kommer från en jättefin säsong och vi tror att han har kaliber att vara med på hela resan mot SHL. Det glädjer oss att ytterligare en AIK:are har hittat hem.

Kontraktet med Joakim Thelin är skrivet på 1 år och sträcker sig över säsong 16/17.