AIK värvar landslagsmeriterad forward

10 oktober 2016 10:16

AIK Hockey har tecknat avtal med den norske forwarden Robin Dahlström över resterande del av säsongen. 28-åringen har bland annat meriter från VM och olympiskt spel med Norges landslag.


Med 59 poäng poäng på 142 matcher i HockeyAllsvenskan samt 34 matcher i SHL under bältet är Robin Dahlström ett bekant ansikte för många hockeysupportrar. Nu senast kommer han från spel i norska Lørenskog och beskrivs av sportchefen Anders Gozzi som en powerforward.

– Han är en lite tyngre spelare, väger 100 kilo, med tuff spelstil som går rakt på mål och tar kampen med lagets försvarare. Något vi har saknat under säsongupptakten, säger Gozzi.

Robin spelade som senast i lördags i Lørenskogs förlustmatch mot Stavanger (5-4) och noterades för två assist och kan bidra med mer än bara muskler.

– Om vi tittar på hans statstik är det jämt fördelat med mål och assist. Men han är ingen poängkung utan snarare en bra karaktär som går rakt på mål och använder sina kilo för att bidra med fränhet och tuffhet.

Robin Dahlström anländer till Stockholm redan idag och kommer göra sin första träning med laget imorgon.

– Vi har många matcher på få dagar och han ska först få komma in i laget. Men vi jobbar för att han ska vara redo för match så snart som möjligt, säger Anders Gozzi.