Emelie Berggren: "Jättetung förlust”
Publicerad: 2018-03-19
DAM
AIK Hockey förlorade igår den tredje och avgörande kvartsfinalmatchen mot Linköping med 0–5 och är därmed utslaget ur SM-slutspelet. – Det är sjävklart väldigt tungt. Jag hatar att förlora, säger lagets huvudtränare Emelie Berggren.

Inför söndagens bortamatch mot Linköping stod det 1-1 i matcher. AIK vann den första ronden på hemmaplan med 1–0 efter att Lisa Johansson noterats för matchens enda mål. I lördags fick så LHC sin revansch och vann komfortabelt med 4–1 - vilket gav söndagens utgångsläge.

– Vi inledde gårdagens match betydligt bättre än i lördags. Sett över hela matchen var dock Linköping det bättre laget men jag tycker att segersiffrorna inte speglade matchbilden, säger Emelie Berggren.

Hemmalaget vann nämligen med 5–0 och tog därmed en plats bland de fyra främsta i SM-slutspelet.

– Matchen var jämn och vi ryckte upp oss betydligt jämfört med matchen dagen innan som vi inte alls var nöjda med. Men vi hade tyvärr inte flytet som krävdes för att rå på ett starkt Linköping, säger en märkbart besviken Emelie Berggren.

– Jag hatar att förlora, så är det. Det kommer att ta ett tag för mig att smälta förlusten säger hon.

Trots förlusten kan Emelie blicka tillbaka på säsongen som visat att klubben närmar sig toppen.

– På det stora hela var det en bättre säsong än förra året. Vi visade att vi har potential att spela riktigt bra hockey men dessvärre var vi inte duktiga nog på att nyttja alla chanser vi skapade. Men laget har tagit stort steg framåt - vilket vi visar i kvartsfinalserien under den första och tredje matchen.

Nu väntar träningsledigt för spelartruppen - förutom för en.

– Line Bialik är uttagen att representera Norge i B-VM som går av stapelan i Frankrike nu i april. För resterande spelare väntar vila. För oss gäller det nu att prata ihop oss för att påbörja resan inför nästa säsong som sätter igång i maj.

AIK AIK Ishockey