Storseger när AIK tog tre poäng mot Vita Hästen
Publicerad: 2019-01-18
Herr
AIK tog hem tre viktiga poäng när laget besegrade Vita Hästen med 5–1 under fredagskvällen, hemma på Hovet.

AIK fick en kanonstart på matchen mot Vita Hästen. Alexander Deilert sköt får blå och gav hemmalaget ledningen strax efter minuten spelad. Gästerna, med bra form, kunde dock replikera relativt omgående genom Jesper Samuelsson som hittade nätet bakom Erik Källgren.

Hemmalaget, även de fyllda med självförtroende efter onsdagens storseger, fortsatte dock att mala på och kunde ifrån till en tvåmålsledning innan den första perioden var över. Trots en 3–1-ledning var dock inte Garry Nunn nöjd med prestationen.

• Vi kan bättre, vi slarvar emellanåt ute på isen vilket leder till farliga lägen för Hästen, förklarade Nunn i periodpausen.

Just Garry Nunn kunde i den andra perioden utöka ledningen till 4–1 efter att ha slängt sig framför Viktor Kokman och varit först på en retur. Gästerna hade tidigare haft möjligheten till kontakt via spel fem mot tre två gånger om men AIK är starka i boxplay och lyckades hålla tätt.

I den tredje perioden kunde AIK spelade ut och utökade avståndet genom Daniel Muzito Bagenda som fastställde segersiffrorna till 5–1.

Nästa chans att se AIK på Hovet är nästa fredag då Oskarshamn kommer på besök.Boka biljett till seriefinalen här ››