Tobias Ericsson slutar i AIK Hockey

6 oktober 2016 09:40

Den 29-årige allround-spelaren har valt att säga upp sitt kontrakt med AIK Hockey med omedelbar verkan. ”Grunden är att vi har olika meningar om vilken position han ska spela på”, säger AIK:s sportchef, Anders Gozzi.


Tobias Ericsson värvades till AIK Hockey från Leksand under fjolårssäsongen inför det HockeyAllsvenska avgörandet. Tobias, som var med och tog upp AIK Hockey till högsta serien 09/10, värvades som en tänkt allround-spelare för att täcka upp på olika positioner. Nu står det klart att Tobias Ericsson har valt att säga upp sitt kontrakt med AIK Hockey efter att spelaren och klubben inte kommit överens om vilken position han ska spela på.

– Vi värvade Tobbe som en spelare som kunde spela på flera positioner som sagt och såg honom både som back och center, en åsikt som inte delades av Tobias, säger Anders Gozzi.

Detta gör att Tobias Ericsson nu kan leta efter ny klubb och kommer inte att finnas med i truppen som på lördag åker till Uppsala och bortamatchen mot Almtuna IS meddelar Anders Gozzi.

– Vi måste formera laget utifrån vad som är bäst på lördag och vill han inte vara med på planerna måste vi tyvärr skiljas åt.

I och med förändringarna i spelartruppen kan det öppna upp för den sportsliga ledningen att ta in en ny spelare.

– Detta beslut öppnar upp för oss att mer aktivt titta efter spelare på marknaden. Men detta har gått fort så vi har absolut ingenting klart.

Tobias Ericsson noterades för 24 matcher och 4 poäng i sin andra sejour i AIK Hockey.