AIK Ishockey – en lägesrapport från styrelse och vd
Publicerad: 2019-03-26
Vi vann som bekant grundserien med bred marginal. Däremot lyckades vi inte spela vår bästa hockey i de följande kvalmatcherna mot Oskarshamn och Leksand. Vi vill passa på att tacka alla som tog sig till matcherna såväl hemma som borta. Vi trodde verkligen på att SHL var möjligt. Idrotten lever under mycket speciella förutsättningar. Nu inleds ett arbete med att på sikt ge oss själva möjligheten igen.

Nu är förutsättningarna klara

Nu vet vi att AIK Ishockey inte kommer att spela i SHL nästa säsong. Klarar vi licensnämndens krav på ett eget kapital kommer vi att spela i HockeyAllsvenskan 2019/2020. Vi har sedan tidigare initierat en plan för en re-balansering av ekonomin i syfte att säkerställa att AIK Ishockey uppfyller licensnämndens krav om ett eget kapital om minst 2 mkr per den 30 april 2019. Långivare och större aktieägare - privatpersoner, företag och Den Svarta Massan - har erbjudits att konvertera sina fordringar till aktier i AIK Ishockey AB.

Vi har öppnat upp möjligheten för befintliga aktieägare, medlemmar och supportrar att investera i AIK Ishockey AB i den emission som pågår fram till den 12 april. Målet är att få in 6 mkr och i skrivande stund har över 500 delägare investerat 2.8 mkr. Frågan har inte blivit mindre angelägen. Vi behöver din hjälp.

Vi behöver tänka om och tänka nytt

En första utvärdering av den sportsliga såväl som den kommersiella verksamheten säsongen 2018/2019 har påbörjats och kommer att genomföras skyndsamt. Arbetet med att uppdatera planen för hela verksamheten säsongen 2019/2020 påbörjas parallellt med utvärderingen.

Men vi vet redan nu att AIK Ishockey kommer att behöva tänka om och tänka nytt.

• Vi behöver få en budget i balans där intäkterna täcker kostnaderna för hela verksamheten som vi bedriver.

• Vi behöver bygga verksamheten från ungdoms- och juniorverksamheterna. I linje med vår strategi, att minst 65 procent av våra spelare i representationslagen ska komma från egna led, ingår arbetet att få till en bra infrastruktur på Ritorp och en fortsatt kontinuitet i ledarskapet över verksamheten. Vi behöver bygga ett modernt campus som gör verksamheten attraktiv för dagens och morgondagens talangfulla pojkar och flickor.

• Vi ska fortsätta ska utveckla relationerna med sponsorer, nätverk, supportrar och delägare i syfte att maximera utfallet när det handlar om publik- och marknadsintäkter.

• Och vi behöver fortsätta arbetet med att hitta en framtida arenalösning som passar klubbens behov.

Vad händer nu?

Styrelse och ledning träffades senast igår, och kommer att ha täta möten den kommande tiden. Följande punkter kommer vi kommunicera löpande till dig som medlem, supporter, samarbetspartner och delägare:

• En första utvärdering av den sportsliga och kommersiella verksamheten 2018/2019.

• En uppdaterad grov plan runt hela verksamheten och säsongen 2019/2020.

• Se över arenafrågan.

• Fortsätta de redan påbörjade införsäljningsaktiviteterna till befintliga och nya samarbetspartners.

• Planera inför kommande årsmöte, som kommer att ske under maj månad.

Styrelse & vd

AIK Ishockey

AIK Ishockey