Sandberg "Vi är i ett jäkligt viktigt skede"

12 november 2012 22:06

Christian Sandberg, 25, är tillbaka i laget efter en månads frånvaro. Centern kastas in i hetluften direkt.
– Vi är i ett jäkligt viktigt skede framöver med många viktig matcher, säger han till aikhockey.se inför mötet med Rögle.


Christian Sandberg är redo för comeback. Efter en månads skadeuppehåll är den assisterande kaptenen spelklar mot Rögle.
– Det är roligt att vara tillbaka på isen. Jag har varit borta ett längre tag nu och tränat mycket fys så det är skönt att få vara med grabbarna på is.

Vad är det som hållit dig borta?
– Jag har haft strul men höften, den har spökat en längre tid. Jag slog upp skadan igen i matchen mot Brynäs på bortaplan och blev tvungen att vila. Men nu känns det bra och jag har kunnat köra på för fullt i veckan.

Jumbon Rögle har fyra poäng upp till AIK på elfte plats. Men Sandberg menar att det inte finns någon risk för underskattning.
– Det är ett bra lag och vi måste vara 100% redo för att ta tre poäng. Vi ska ha bra fart där ute och vara jäkligt noga i försvarsspelet. Vi ska sätta tidig press och spela vårt spel.

Och att kommande matcher är viktiga är inget 25-åringen hymlar om. Jakten på en slutspelsplats är intensivare än någonsin.
– Vi är i ett jäkligt viktigt skede framöver med många viktig matcher. Vi har tränat på bra under uppehållet och ska gå ut och spela bra ishockey.

AIK har har blandat och gett under säsongen. Bra prestationer har varvats med mindre bra. Något man hoppas att uppehållet har sopat bort.
– Självklart är det inte optimalt att vi varit så ojämna. Vi jobbar hårt varje dag för att hitta en jämnhet i spelet. Vi ska minimera misstagen och sortera rätt i backcheckingen. Vi vet att vi får bra betalt om vi jobbar jäkligt hårt. Så nu handlar det om inställning.